x

NorthSide klar med de sidste fire navne

NorthSide klar med de sidste fire navne

NorthSide har netop offentliggjort de sidste fire navne til årets festival, der afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni 2016: The Temper Trap, Refused, Frances og Twin Atlantic.

The Temper Trap

Den australske kvartet skulle have gæstet i NorthSide i 2012, men blev desværre nødt til at aflyse hele deres Europaturné det år. Men nu er bandet endelig på vej med nyt for første gang siden 2012 og klar til at lægge vejen forbi Danmark. The Temper Trap brød igennem i 2009 med singlen "Sweet Disposition", der blander et iørefaldende guitarriff med en karakteristisk vokal. Bandet er nu aktuel med singlen "Thick as Thieves" fra deres kommende tredje album. The Temper Trap spiller fredag på NorthSide 2016

Refused

Sidste runde offentliggørelser til NorthSide byder også på det markante svenske hardcore-band Refused. Bandet udsendte en stribe roste udgivelser i 90'erne, og særligt "The Shape of Punk To Come" (1998) står i dag som en af genrens vigtigste udgivelser, der blandt andet fik fem stjerner i Kerrang!, karakteren 10 ud af 10 i Drowned in Sound og 9,4 ud af 10 i Pitchfork. Bandets status var tydelig, da de i 2012 efter 14 års pause lod sig gendanne og med stor succes spillede på festivaler som Coachella og Primavera, og med det nye album "Freedom" i bagagen er de nu også klar til at vælte NorthSide. Refused spiller fredag på NorthSide 2016

Frances og Twin Atlantic

De sidste to navne til plakaten er den nye engelske sangerinde, sangskriver og pianist Frances, der allerede har været på både BBC's Sound of 2016-liste og været nomineret til en Critics' Choice Award til Brit Awards, og skotske Twin Atlantic, hvis melodiske rock har skaffet dem turnéer med Biffy Clyro og Foo Fighters samt førstepladser på den hjemlige albumhitliste og den engelske Rock Chart.

Dermed er der nu 41 navne på årets plakat, der byder på alt fra ikoniske veteraner som Iggy Pop og Duran Duran over elektroniske sværvægtere som The Chemical Brothers og Jamie xx til kritikerfavoritter som Beach House, Sigur Rós og Beck for ikke at tale om danske stjerner som Malk de Koijn, Scarlet Pleasure og ikke mindst de danske verdensstjerner Lukas Graham. Alt i alt en blanding af indie, electronica, rock, pop, hiphop og meget mere.

NorthSide 2016 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni 2016, og billetter kan købes via NorthSide.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA