x

11 essentielle navne, Roskilde gerne må offentliggøre i morgen

11 essentielle navne, Roskilde gerne må offentliggøre i morgen

I morgen onsdag den 6. april klokken 8 offentliggør Roskilde Festival sin samlede plakat – i alt 179 navne, hvor de 105 ikke tidligere har været offentliggjort.

Vi kan næsten ikke vente, og for at fordrive ventetiden har vi fundet 11 essentielle bands og solister, som Roskilde Festival meget gerne må annoncere i morgen. Vel at mærke navne, som er realistiske bud, fordi de er pladeaktuelle og ikke er optaget andetsteds i festivalperioden.

Drake (billedet)

Rap/r&b-verdensstjernen aflyste på Roskilde i både 2010 og 2014, han udgiver ifølge troværdige rygter et nyt album i denne måned, og han har kalenderen fri under Roskilde. Vi krydser fingre!

Foo Fighters

Dave Grohls ben er forlængst helet efter sidste sommers fald i Göteborg, og gruppen har ikke spillet i Danmark siden 2011, hvor vi uddelte seks stjerner. Nu må det være tid til et dansk comeback!

Hinds

Det er fremragende 60'er-klingende retro-, surf-, garagepop, der møder en, når man smækker debutpladen "Leave Me Alone" på fra den spanske pigekvartet Hinds. Et særdeles oplagt nyt navn til festivalen.

Liss

De er blevet rost af Pharrell på Apple Musics netradio og udgiver snart en international ep på XL Recordings, som også udsender Adele. Den aarhusianske indie-funk-kvartet Liss er et must på Roskilde!

Little Simz

Den unge engelske, fremadstormende rapper gav tre veloplagte og indlevede koncerter i Danmark i januar på forholdsvis små spillesteder – hun fortjener et meget større publikum, og omvendt!

Låpsley

19 år gammel og proppet med talent helt ud til fingerspidserne er den engelske sangerinde og elektropop-kunstner et godt bud på en kommende stjerne. Iskoldt tjekket fyldte hun hele rummet ud med selvsikkerhed og en stemme, man ikke kunne få nok af, da hun i september spillede til Tivolis Offspring Festival. Hun må meget gerne vende tilbage til Danmark på Roskilde.

Frank Ocean

Den nytænkende r&b-sanger ventes at udsende sit længe ventede andet album i 2016, opfølgeren til den meget roste og storsælgende "Channel Orange" fra 2012 – og så kunne det jo være yderst oplagt at se ham på Roskilde.

Radiohead

Thom Yorke & Co. ventes at udsende deres kommende niende album i nær fremtid, og de har flere europæiske festivalkoncerter i dagene omkring Roskilde. Det peger på Roskilde – hvor bandet også spillede deres seneste danske koncert, helt tilbage i 2008.

U2

Roskilde Festival havde Springsteen på programmet i 2012, Rolling Stones i 2014 og Paul McCartney sidste år. Hvis de skal præsentere endnu et meganavn, er der snart kun U2 tilbage – som også gav en historisk koncert på festivalen i 1982.

Kanye West

Kanye er højaktuel med det massivt omtalte album "The Life of Pablo". Han har indtil videre kun offentliggjort to koncerter oven på udgivelsen af albummet, og der er masser af plads i kalenderen til, at han kan komme forbi Roskilde – for første gang i syv år.

The Who

Det utrættelige band er i gang med deres forsinkede 50 års jubilæumsturné, som de samtidig har proklameret bliver deres allersidste. De er i Europa kort før festivalen, så de kan med fordel lægge vejen forbi og sige farvel med manér – samme sted, de gav en forrygende koncert i 2007, deres hidtil sidste koncert i Danmark.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA