x

Dansk dj laver sang til amerikansk valgkamp

Dansk dj laver sang til amerikansk valgkamp

I weekenden launchede den amerikanske demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders sin nye kampagne "Revolution" i den amerikanske præsidentvalgkamp. På kampagnefilmens lydside kører sangen "Revolution" skrevet af den danske dj, producer og komponist Faustix.

"Det er herligt at kunne sætte sit præg på noget, der måske ender med at blive revolutionerende", forklarer Faustix, der får kuldegysninger over, at sangen er blevet brugt som lydspor i så stor en valgkampagne.  

Sangen "Revolution" er skrevet i samarbejde med den amerikanske dj og producer Diplo, der er kendt fra bandet Major Lazer. Faustix skrev "Revolution" for et par år siden og sendte den videre til Diplo, som arbejdede videre med nummeret. En single, der skulle blive til lydsiden på en kampagnevideo i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Det er ikke første kampagne, den 26-årige Faustix leverer musik til. Dj'en har tidligere produceret musik til Nikes virale videoer, EA-spillet NBA 14, Apple Watch-kampagnen samt amerikanske brands som Disney, NFL, Activision, og ABC Networks.

Ud over kampagner har Faustix lavet over 40 remixes for kunstnere som Chris Brown, Icona Pop og tidligere nævnte Major Lazer.

Faustix aka. Morten Brangstrup Olsen startede med at lave musik som 19-årig. Et klaverprogram samt musikprogrammet Reason satte gang i den musikalske kreativitet. Mens Faustix arbejdede som dj, brugte han sin fritid på at bygge et lydstudie op fra grunden med den holdning, at musik er organiseret lyd.

Udover tre ep'er har Faustix udgivet ét album, femten singler og tyve remixes. Foruden sangen sangen "Revolution" er Faustix aktuel med den nye single "Come Closer".

Hør tonerne af Faustix' "Revolution" i den amerikanske kampagnevideo for Bernie Sanders, der kæmper mod Hillary Clinton om at blive den endelige demokratiske præsidentkandidat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA