x

Video: P6 Beat-darlingene Aksglæde kan ikke glemme den sidste store kærlighed

Video: P6 Beat-darlingene Aksglæde kan ikke glemme den sidste store kærlighed

Den københavnske kvartet Aksglæde har allerede fået god opbakning af P6 Beat for deres single "Lille Taarbæktøs", som kanalen kårede som en af 2015's bedste sange fra et dansk upcoming band blandt navne som Liss og Bisse.

Nu er Aksglæde klar med førstesinglen "Fantomfølelser" til deres selvbetitlede debut-ep, der udkommer den 15. april på deres eget selskab, Månelanding. Se den tilhørende musikvideo nedenfor.

Fantomfølelser beskriver, ifølge bandet, den tilstand, du er i, når du ikke kan glemme din sidste store kærlighed. Din krop og sindstilstand kan ikke helt forstå, at vedkommende er væk og gør det svært for dig at engagere dig ordenligt i dine omgivelser.

"Det har været vigtigt for mig, at skrive noget, som de fleste kan relatere til. Og jeg tror, at de fleste kender til følelsen af, at det er svært at komme over sin ekskæreste. Nogle gange kan det endda være så voldsomt, at det føles som at mangle en del af kroppen. Når du støtter dig til det, så falder du, fordi personen er væk," siger forsanger Jacob Aksglæde.

Hovedpersonen i filmen, Ferdinand Glad Bach, som er kendt fra TV2-serien Rita, spiller en dreng, der har svært ved at give sig hen til der, hvor han er, fordi han hele tiden mindes den pige, der ikke er i hans liv mere.

"Aksglæde er lyrisk og digterisk musik. De har en sound af den dansksprogede kultur- og musikarv. Man kan høre, at de er inspireret af den danske indierocks konge, Nikolaj Nørlund, og af den samfundskritiske mester C.V. Jørgensen," siger Casper Bach Hegstrup fra P6 Beat.  

Musikvideoen er det første fra Aksglædes ep-lancering, som kulminerer den 15. april på Loppen på Christiania, hvor Aksglæde spiller releasekoncert. Support-bandet bliver Vi Leger Musik, der for nylig er blevet valgt som deltager i KarriereKanonen – præcis som Aksglæde blev sidste år.

Musikvideoen er instrueret af Julius Von Kauffmann (Klamfyr, Bjonko).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA