x

Kultsanger synger om verdens undergang i København

Kultsanger synger om verdens undergang i København

Fredag den 22. april giver den amerikanske kultsanger og mulitkunstner M. Lamar koncert klokken 22.00 på Warehouse9 (Halmtorvet 11C, 1711 København V)

M. Lamar er en sort kontratenor-sanger, pianist, performance- og billedkunstner, der arbejder på tværs af medier: Video, installation, skulptur og musik. Han er uddannet fra San Francisco Art Institute med en BFA inden for billedkunst. Han har studeret performancekunst, og desuden modtager han fortløbende undervisning på eliteniveau i klassisk sang ved Ira Siff, der også underviste den nu afdøde punk-opera-legende Klaus Nomi.

M. Lamar er opvokset i sydstaternes Alabama, og selvom han ifølge koncertarrangøren ArtFreq finder det reducerende som kunstner at blive rubriceret seksuelt, er han af utvetydig homoseksuel orientering med et klart tilhørsforhold til LBGT. Derfor kredser han kunstnerisk om race, religion og seksuel transformation med et fokus på Amerikas traume og varige sår: slaveriet.

Som et lille kuriosum kan vi nævne, at M. Lamars tvilling er Laverne Cox. Hun spiller en af hovedrollerne i Netflix-serien "Orange Is the New Black" og er den første transgender-skuespiller, der har været på forsiden af Time Magazine – og den første transkønnede, der er nomineret til en Primetime Emmy Award – tv's pendant til filmens Oscar.

En af vor tids helt store vokalinnovatorer, Diamanda Galás, har også set potentialet i M. Lamar. Hun har taget rollen som hans mentor – og hun udtaler: "The Bitch can Sing".

Til koncerten i København vil M. Lamar opføre en række nyskrevne værker under titlen "The Funeral Doom Spiritual". Hans fortolkninger af negro spitituals, som rummer en længsel mod selve verdens undergang og omhandler den nuværende verdensorden, som fra slaveriets tidalder til nu har været kendetegnet ved et hvidt overherredømme.

Lamar har optrådt på en lang række prestigefyldte scener verden over – fra Cathedral of Saint John the Divine og Museum of Modern Art i New York over African American Art & Culture Complex i San Fransico, til Södra Teatern i Stockholm og nu Warehouse9 i København.

Billetter kan købes til 150,- via artFREQ. http://artfreq.com/tickets/

Varm op med musikvideoen "Negro Antichrist":

M. Lamar-Negro Antichrist from M. Lamar on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA