x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med stormskridt, og som sædvanlig har vi fundet de kommende dagens 11 essentielle koncerter ud af det store udbud over hele landet – og som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

Find mange flere koncerter i GAFFAs koncertkalender, GAFFA Live

TORSDAG DEN 14. APRIL

København:

James Morrison, Store Vega

Den engelske sanger og sangskriver debuterede i 2006 med albummet "Undiscovered", som gav han tre nomineringer til Brit Awards i 2007. Albummet blev solgt i tre millioner eksemplarer og indeholdt hittene "You Give Me Something", "Wonderful World", The Pieces Don't Fit Anymore" og titelnummeret "Undiscovered". I 2008 hittede han atter stort med "Broken Strings" i duet med Nelly Furtado, og i oktober udgav han sit fjerde album, "Higher than Here".

Aarhus:

Mads Langer, Musikhuset (få billetter, spiller også i Nordkraft i Aalborg 15. april (få billetter) og Black Box, Holstebro, 16. april

Hjerteknuseren er aktuel med sit femte album, "Reckless Twin", og hans forårsturné er næsten udsolgt. Der er dog enkelte billetter til hans tre koncerter denne weekend, så det er med at være hurtig!

Odense:

Specktors, Posten (spiller også i Studenterhuset, Aalborg 15. april)

Specktors fyrer op for håndtegnene og svedig rap, når de rammer byerne Odense, Aalborg og København på deres miniturné. Sammen har JonasForFanden og Wanner netop smidt singlen "Ramt" på gaden.

Aalborg:

Laibach, Studenterhuset

Laibach stammer som gruppe fra firsernes Slovenien, dengang landet stadig var en del af Jugoslavien – hvor Laibach i øvrigt var pletvist forbudt i de år grundet gruppens bevidste flirt med såvel nazistiske som kommunistiske propagandastrategier. En flirt, der i den grad fortsatte med Laibachs gennembrud i Vesten, som blandt andet bød på grotesk fantasifulde fortolkninger af store pop- og rockhits, sat ind i en sammenhæng, der lod antyde fællestræk mellem popkulturens kommercielle mekanismer og totalitært propagandamaskineri.
 
Musikalsk har Laibach været vidt omkring, fra industrial og ebm til synth, techno, Wagner og Bach – prominente fans inkluderer såvel Rammstein og Daniel Miller som Jean Michel Jarre.
 
Læs GAFFAs femstjernede anmeldelse af Laibachs koncert i DR Koncerthuset i januar under overskriften "Slovensk klasse".

The Minds of 99, Skråen (spiller også i Maskinhallen, Frederikshavn, 15. april og Kulisselageret, Horsens (sidstnævnte er udsolgt)

Det københavnske band The Minds of 99 er på deres "Liber Tour" i forbindelse med udgivelsen af deres andet album "Liber" fra oktober 2015. Et album, som gav postpunk-bandet to priser. Ud over GAFFA-Prisen for Årets Rockalbum vandt drengene "Årets Album" ved Steppeulven. The Minds of 99 gæstede Studenterhuset i Aalborg sidste år. Her beskriver anmelderen bandet med følgende ord: "Uanset deres inspirationskilder, så er The Minds of 99 temmelig unikke. Især på tekstsiden. De anskuer danskheden fra en både kritisk og, på udefinerbar vis, sandfærdig måde." 

Esbjerg:

Pede B & DJ Noize, Tobakken (spiller også på Paletten, Viborg 15. april og Posten, Odense 16. april)

Da Pede B (billedet) for nylig holdt releaseparty for sit album "Gin & Cocio", uddelte GAFFAs hiphop-ekspert Peter T. Aagaard de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: "Der kan siges mange ord om, hvor imponerende præstationen er, men til syvende og sidst er det vigtigste at fortælle, at jeg nok engang blev næsegrus af beundring over, hvor fabelagtigt forskruede idéerne fra Pede B's skaldede hoved er, når de vækkes til live." 

Sønderborg:

Ukendt Kunstner, Sønderborghus (spiller også Bygningen, Vejle 15. april og Skråen i Nordkraft, Aalborg, 16. april)

Den P3 Prisen-vindende Ukendt Kunstner, bestående af rapper Hans Philip og producer Jens Ole Wowk McCoy er aktuelle med deres tredje studiealbum "Den anden side". Turnépremieren i Odense fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Jens Dræby under overskriften "Introvert mastermind og svedglinsende rockstjerne". Læs hele anmeldelsen her.

FREDAG DEN 15. APRIL

København:

Cloroform, KB18 (spiller også Studenterhuset, Aalborg 16. april og Posten, Odense 17. april)

Den norske trio har gennem 17 år spillet deres helt eget blanding af jazz og powerrock med mere og er kendt som et heftigt liveband – blot med instrumenterne kontrabas, trommer, keyboard og sang, tilsat masser af energi.

No3 Labelnight, Pumpehuset

Den unge, men meget aktive danske pladeselskab No3 præsenterer en stribe af deres kunstnere: Chinah, Code Walk, Devon Seven, FAE, Kentaur, Kill J og Noréll. Hør dansk musiks fremtid for en overkommelig billetpris!

LØRDAG DEN 16. APRIL:

København:

High Voltage Awards, High Voltage

Danmark fik sidste år en rigtig rock-pris. High Voltage Rock Awards hylder nemlig "den ægte ROCKmusik", som GAFFAs musikanmelder Keld Broksø skrev. Prisen blev indstiftet af rockjournalist Steffen Jungersen og klubejer Martin Jensen, og succesen var så stor, at de gentager prisuddelingen den 16. april på High Voltage i København.

Det var behovet for noget, der tilgodeser og kaster lys over den rene rockmusik i Danmark , der fik de to ildsjæle til at udtænke ideen om High Voltage Rock Awards. "Vi fik nok af politisk korrekthed. Nok af de selvbestaltede meningsdanneres diktater. Men mest af alt fik vi nok af påstanden om, at dansk rock er ved at dø. Gu' den ej," fortæller Steffen Jungersen.

Blandt de nominerede er Mike Tramp, Myrkur, Volbeat, I'll Be Damned, Dizzy Mizz Lizzy og mange flere, og blandt de optrædende finder vi I'll Be Damned, Red Warswava og Denner/Shermann alias Hank Shermann (Mercyful Fate) og Michael Denners (Mercyful Fate, King Diamond) nye projekt.

SØNDAG DEN 17. APRIL:

København:

Tricky, Pumpehuset

Den engelske rapper og 90'er-triphop-stilskaber Tricky kommer til Danmark. Med sig i bagagen har Tricky sit seneste projekt "Skilled Mechanics" inspillet med hans mangeårige samarbejdspartnere DJ Milo og Luke Harris. Tricky optræder også på VoxHall i Aarhus 18. april.

Udsolgt koncert, som vi ville have anbefalet, hvis den ikke var udsolgt:

15. april: Lydmor og Bon Homme, Lille Vega


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA