x

Kendrick Lamar sagsøgt for plagiat

Kendrick Lamar sagsøgt for plagiat

Det sker oftere og oftere, at en populær, nutidig musiker bliver sagsøgt for at have brugt en anden, ældre kunstners sang. Robin Thicke og Pharrell lærte det på den hårde måde, da Marvin Gayes familie tog dem i retten for hittet "Blurred Lines", og nu sker det også for Kendrick Lamar, der er blevet sagsøgt af selskabet, der ejer soul-legenden Bill Withers sang "Don't You Want To Stay" fra 1975. Det skriver Spin. Hør begge sange her forneden.

Selskabet, der ejer rettighederne til Withers sang, mener nemlig, at Kendrick Lamar har tyvstjålet fra den 77-åriges musik helt og holdent til sit eget track "I Do This" og kun selv bidraget med sine ord. I de juridiske papirer hævder Mattie Music Group, at K. Dots sang "består af intet mere end blot ny rap- og hiphoplyrik over den i forvejen eksisterende musik af 'Don't You Want To Stay'". De søger nu at blive kompenseret og forhindre Lamar i at spille sin sang i fremtiden.

I marts sidste år tabte Robin Thicke og Pharrell Willams en lignende sag ført af Marvin Gayes arvinger, hvori de stod anklaget for at have plagieret Gayes hit fra 1977, "Got To Give It Up". De blev dømt til at betale 5,3 millioner dollars (ca. 35 millioner kroner) i erstatning og overdrage 50 procent af fremtidige royalties til Gayes arvinger.

Kendrick Lamar stod bag en af sidste års mest succesfulde hiphopalbum, "To Pimp A Butterfly", der af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez modtog seks stjerner under overskriften: "Var det årets bedste hiphop-album, der lige landede en uge for tidligt der?" Lamar udgav i marts i år opfølgeren "Untitled Unmastered", der af samme anmelder modtog fem stjerner med ordene: "Men tag endelig ikke fejl – det er stærke sager, der gemmer sig på Untitled Unmastered., hvad enten der så er tale om overskudsmateriale fra Butterfly-indspilningerne, nye numre eller en blanding."

Hør Bill Withers' "Don't You Want To Stay" op mod Kendrick Lamars "I Do This" her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA