x

Oplev August Rosenbaum på Aarhus Teater

Oplev August Rosenbaum på Aarhus Teater

I den kommende tid kan man opleve pianisten og elektronikamusikeren August Rosenbaum i rollen som komponist og kapelmester i Aarhus Teaters forestilling "Fornuft og Følelse", som har premiere 21. april og spiller frem til 28. maj. Stykket er en dramatisering af Jane Austens romanklassiker fra 1811.

August Rosenbaum debuterede i 2011 med albummet "Beholder" og fulgte det i 2013 op med "Heights". Et album, der fik fem stjerner af GAFFA, var indstillet til Nordic Music Prize og var nomineret til en Steppelulv og en Danish Music Award – Jazz.

Rosenbaum har arbejdet med kunstnere som Quadron, Rhye og Robin Hannibal, den amerikanske harpenist Zeena Parkins, videokunstneren Jesper Just, den tyske pianist Nils Frahm og den svenske avantgarde-trommeslager og komponist Sven-Åke Johansson.

Historien i "Fornuft og følelse" er som følger: De to søstre Elinor og Marianne Dashwood er hinandens modsætninger. Elinor er kontrolleret, selvbehersket og tænksom, mens Marianne er følelsesladet og styret af sit impulsive hjerte. Ved faderens død efterlades søstrene i en økonomisk katastrofe, og i kølvandet på den følger nye bekendtskaber og forvirrende forelskelser – udfordringer, som de tackler vidt forskelligt.

I 1995 forvandlede et samarbejde mellem skuespiller Emma Thompson og instruktør Ang Lee "Fornuft og Følelse" til en stor filmisk succes med syv Oscar-nomineringer og en Oscar for Bedste Manuskript til følge. 

Den erfarne instruktør Peter Langdal gæster for første gang Aarhus Teater med en stort anlagt musikalsk opsætning af Austens klassiker og Sofia Nolsøe og Cecilie Stenspil i rollerne som de to søstre.

Læs mere på Aarhus Teaters hjemmeside

Se August Rosenbaum eksperimentere med Aarhus Domkirkes orgel lige over for Aarhus Teater – måske bliver det brugt i forestillingen. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA