x

15 forunderlige facts om Beyoncé

15 forunderlige facts om Beyoncé

Beyoncé har netop, uden større forvarsel, udgivet sit sjette album, "Lemonade". Det fejrer vi med 15 forunderlige facts om verdensstjernen. Du kan desuden se masser af billeder af Beyoncé i GAFFAs gallerisektion.

1. Allerede som ni-årig fandt Beyoncé sammen med kusinen Kelly Rowland og LaTavia Roberson i en pigegruppe, der siden hen skulle blive starten til Destiny's Child. Den bedst sælgende pigegruppe i verden. 

2. I 1995 opsagde Beyoncés far Matthew Knowles sit job for at påtage sig jobbet som fuldtidsmanager for gruppen. Året efter påbegyndte de at indspille deres debutalbum og fik en kontrakt med Columbia Records. Deres første single "Killing Time" var en del af soundtracket til blockbusterfilmen "Men In Black".

3. Ordet "bootylicious" blev tilføjet The Oxford Dictionary grundet Destiny's Childs sang med samme titel, der gik hen og blev et fænomen.

4. Beyoncés solodebutsingle "Crazy in Love" fra 2003 blev af det engelske musikblad kåret til "Best Track of the 00's".

5. Beyoncés debutalbum "Dangerously In Love" fra 2003 er på The Rock and Roll Fames top 200-liste over de bedste album i musikhistorien. 

6. I 2003 var Beyoncé den første kvindelige artist i historien, der opnåede både at have et album og en single debuterende på førstepladsen i både England og USA på samme tid. Tidligere er den bedrift kun blev begået af navne som The Beatles, Simon & Garfunkel og Rod Stewart.  

7. Hendes stemme spænder over 3,6 oktaver.

8. I 2007 var hun den første kvindelige artist, der modtog prisen "International Artist Award" til American Music Award.

9. Hendes alter-ego hedder Sasha Fierce. Beyoncé har tidligere udtalt, at når hun går på scenen for at optræde, så er det som Sasha Fierce. Hun beskriver Fierce som "for aggressiv, for stærk, for fræk og for sexet" og har sagt, at hun "overhovedet ikke er som hende i virkeligheden."

10. Et billede af Beyoncé i Messecenter Herning vandt i 2009 i konkurrencen Professional Photographer of the Year i London. Billedet blev taget af GAFFAs fotograf Morten Rygaard, der kun fik lov at tage billeder i 30 sekunder, men det var nok. Se billedet her (nummer 9 i rækken).

11. Beyoncés yndlingstal er fire. Hendes mor er født den 4. januar. Hun blev gift den 4. april. Hendes fødselsdag er den 4. september, og hendes mand, Jay-Z's, er den 4. december. Det var altså ikke tilfældigt, at Beyoncé kaldte sit fjerde album for "4".

12. Beyoncés og Jay-Z's datter Blue Ivy, født i januar 2012, medvirker på Jay-Z's sang "Glory" med skrig, indspillet da hun var to dage gammel. Det gør hende til den yngste person nogensinde, der har ligget på Billboards hitliste.

13. Gennem sin mere end 15-årige lange karriere har hun vundet 20 Grammy Awards og solgt over 118 millioner plader (album og singler) på verdensplan. Dertil kan så lægges de 50 millioner plader, hun har solgt sammen med gruppen Destiny's Child, hvilket gør hende til én af de bedste sælgende artister nogensinde.

14. I 2013 og 2014 placerede Time Magazine hende på listen over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

15. I 2015 kårede Forbes Magazine Beyoncé som verdens mest magtfulde kvindelige musiker.

Se masser af billeder af Beyoncé i GAFFAs gallerisektion.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA