x

Islandsk festival klar til niende omgang

Islandsk festival klar til niende omgang

Trentemøller, Bloc Party, Deerhoof, Loney Dear, Khonnor og de islandske helte i Múm og GusGus hører til hovednavnene på årets Iceland Airwaves – den islandske musikfestival, der i år afvikles for niende år i træk.

I alt vil cirka 170 bands og solister – såvel islandske som internationale – indfinde sig på festivalen, der oprindeligt startede som et mere beskedent anlagt talentshow i 1999. Tingene er imidlertid gået stærkt for Iceland Airwaves, der er blevet en årligt tilbagevendende og absolut etableret begivenhed i efterårets Reykjavik.

Festivalen henvender sig til helt almindelige festivalgængere og branchefolk fra hele verden og bestræber sig på både at præsentere navne på vej frem og etablerede kunstnere. Men ved siden af musikken slår arrangørerne på tromme for Islands specielle natur.

”Det giver en ekstra dimension til musikken, når det nordlige Atlanterhav er nærmeste nabo til spillestederne, og når det faktum, at en køretur på blot 15 minutter betyder, at man være ude i en natur uden sidestykke lige under polarhimlen. Eller ­ når man sænker sin festivaltrætte krop ned i Blue Lagoons varme og livgivende vand til Blue Lagoon Hangover, Party mens man lytter til groovy musik fra udvalgte dj’s,” lyder det således fra arrangørerne.

Iceland Airwaves 2007 finder sted den 17.-21. oktober.

Mere information om Iceland Airwaves


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA