x

Alive Festival udvider musikprogrammet

Alive Festival udvider musikprogrammet

Når sensommeren melder sin ankomst og Thy-festivalen Alive Festival for ottende gang løber af stablen den 11.-13. august 2016, er det med fire anmelderroste tilføjelser til programmet. Det drejer sig om Den Sorte Skole, Palace Winter, Baby In Vain (billedet) og Code Walk.

Dj-kollektivet Den Sorte Skole besøger for anden gang Alive - denne gang med 2015-udgivelsen "Indians & Cowboys" i ryggen. De garvede backpackers har med albummet begivet sig endnu længere ind i verdensmusikken, og resultatet er en symfonisk sammenfletning af tusindvis af sound bites fra alle verdenshjørner. Pladen adskiller sig fra Skolens tidligere lektioner ved i mindre grad at være 13 enkeltstående numre og i højere grad en evigt foranderlig rejse gennem musikkens verdenshistorie.

Det danske indie-band Palace Winter består af producer og pianist Casper Hesselager og den australske singer-songwriter Carl Coleman. Palace Winters består så at sige af to meget forskellige artister, men som Casper selv fortæller: "Alligevel lader vi til at ende et sted rent musikalsk, som vi godt kan lide." Det musikalske sted, som Casper fortæller om er en selverklæret atmosfærisk krautrock, der sender kaskader af lyd fra guitarer og synthesizere ud mod publikum. Kaskaderne skaber rammerne for en hypnotisk oplevelse og intens atmosfære til deres koncerter. Palace Winter udsender deres debut-album den 3. juni.

Den københavnske rocktrio Baby In Vain med stort R vender efter en længere pause tilbage med en ny Ep "For the Kids" den 29. april. Deres velproducerede og kraftfulde tracks samt dynamiske liveshows byder på storstilede guitarrifs, trommer og to stærke vokaler. De tre unge kvinder begiver sig ud i flere universer, der flettes sammen gennem hård rock, postpunk og grunge.

Code Walk er en purung og yderst talentfuld duo, der sætter ild til dansegulvet med deres hæsblæsende house-hop. Elementer fra soul og r&b er til at spotte, når den dybe house og den friske hip-hop mødes i Code Walks intense univers. Med erfaring fra bands som Sekuoia og Mont Oliver har de to instrumentalister Søren Gregersen og Jesper Nørbæk taget det bedste fra den danske scene med sig over i en genre, der er mærkbart amerikansk. Første udgivelse lader endnu vente på sig, men duoen har markeret sig stærkt på live-scenen i løbet af vinteren og foråret.

Musikprogrammet til Alive består nu af tolv navne, men forventes at ende på lidt over tyve i alt. De tidligere offentliggjorte navne er: The Minds of 99, Bikstok, phlake, Blaue Blume, CHINAH, Jonah Blacksmith, Virgin Suicide og Emilie Ramirez.

Alive Festival foregår i Thy/Thisted fra torsdag den 11. til lørdag den 13. august 2016. Det er muligt at spare penge på billetterne indtil den 3. maj. Billetsalg foregår via Alivefestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA