x

Udlandets branchefestivaler

Udlandets branchefestivaler

Som optakt til Danmarks største branchefestival, Spot Festival, har GAFFA sammensat en guide over udlandets mest succesfulde branche- og showcase-festivaler, der tiltrækker branchefolk og publikum fra hele verden.

By:Larm:

Oslo, Norge - 2. - 5. marts 2016

Festivalen, By:Larm, har været aktiv siden 1998 og påbegyndte i Trondheim, men er siden 2008 blevet afholdt i Oslo.

Med sine 7000 deltagere og 2000 delegater fra over 20 af verdens lande er den årlige norske festival By:Larm (billedet) Skandinaviens største musikbranchefestival. Festivalen er kendt for at præsentere lovende bud på Skandinaviens musikalske vækstlag, men indeholder ikke udelukkende denne målgruppe. Som noget nyt introducerede festivalen sidste år konceptet ”international feel”, der betyder, at man nu også kan opleve 15 internationale artister på scenen blandt de 130 nordiske kunstnere og bands.

 

Reeperbahn Festival

Hamborg, Tyskland – 21. – 24. september 2016

Reeperbahn er en relativt ny festival, som fik sin debut i 2006.

Reeperbahn Festival er Tysklands største club-festival med sine 32.000 deltagere. Festivalen er i løbet af de seneste år vokset sig betydeligt større og er dermed blevet et mødested for musikindustrien, hvor 3700 internationale branchefolk tjekker ind i håbet om at opdage nye kunstneriske talenter. Med sine 700 events, heraf 460 koncerter, performet af internationale artister og bands, har festivalen fokus på musikken, men inkluderer ligeledes også filmiske og litterære events i programmet.

 

Eurosonic / Noorderslag

Gronningen, Holland - 11.-14. januar 2017.

Eurosonic fik sin debut i 1986 og var dengang en festival, hvor belgiske og hollandske pop-bands konkurrerede. Siden hen har festivalens mål og strategi ændret sig og er i stedet blevet en begivenhed, der søger at spotte Europas største musikalske talenter.

Eurosonic er en pulserende og ambitiøs showcase-festival, der sætter lys på nye lovende europæiske talenter. Den hollandske festival er en udvekslende netværksplatform for internationale branchefolk og europæiske kunstnere, der arbejder på at slå deres navn fast på den internationale musikscene. Med sine 300 optrædende artister og bands, 42.000 deltagere og 3900 delegater fra nær og fjern, kan Eurosonic kalde sig Europas største showcase-festival. Eurosonic kan blandt andet bryste sig af at kick-starte karrieren for flere musikere, som i dag er etablerede navne i internationalt regi. Heriblandt kan Royal Blood, Bastille, Hozier, James Blake, Ásgeir m.fl. nævnes.

 

SXSW (The South by Southwest)

Austin, Texas, USA - 11.-20 marts 2016

Festivalen har været aktiv siden 1987.

Festivalen SXSW tilbyder en unik konvergens af original musik, independent films og interaktive medier. Med sine mere end 100.000 deltagere er festivalen i løbet af de seneste år blevet en af verdens største og mest indflydelsesrige inden for kunstarterne musik, teknologi og film. Festivalens tre dele afholdes separat på forskellige tidspunkter - og har særligt fået et positivt omdømme på musikfronten, der regnes for verdens største af sin slags, med over 1400 musikalske indslag på scenen.

 

MIDEM (Marché International du Disque et de l’Edition Musicale)

Cannes, Frankrig - 3.-6. Juni 2016

Festivalen debuterede i 1967.

MIDEM omtaler sig selv som det førende Business to business musikevent og har til formål at opdage upcoming trends og musikalske og europæiske talenter, der vil forme fremtidens musik på den internationale bane. MIDEM er festivalen, hvor business, talenter og musikalske idéer vokser sammen og er med sine 6400 besøgende af verdens branchefolk blevet en vigtig scene for opdagelsen af spirende frø i det europæiske musikliv.

 

MUSEXPO

Los Angeles, USA og London, England - 17. april- 20. april 2016 og 18.-20. september 2016

Festivalen har været aktiv siden 2005.

MUSEXPO er en velanset musik- og mediekonference og festival, der under sloganet ”United Nations of Music”, samler branchefolk og musikere fra hele verden gennem netværksarbejde, seminarer og showcases. Grundet branchefestivalens store efterspørgsel er eventen blevet udvidet til at foregå to gange årligt i Los Angeles og London. Der er flere velkendte musikere, der har spillet showcase hos MUSEXPO. Heriblandt Katy Perry, Jessie J og intet mindre end danske Tina Dickow.

 

SONAR

Barcalona, Spanien - 16.-18. juni 2016

Sonar debuterede i 1994.

Sonar er en international festival, der søger at fremme progressiv musik, teknologi og kreativitet. Sonar har igennem flere år været på forkant med at eksperimentere med det elektroniske musiklandskab, som man arbejder på at lade interagere med den digitale kultur og interaktive kunstformer. Festivalen, der har 80.000 deltagere, er således et globalt event og mødested for kreative kunstnere fra forskellige discipliner og fællesskaber inden for den audiovisuelle kunst verden over.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA