x

Ingen Vanguard Music Festival i år

Ingen Vanguard Music Festival i år

Den københavnske Vanguard Music Festival i Søndermarken bliver ikke afholdt i år. På Facebook skriver arrangørerne, at de har besluttet at springe over 2016 og vende tilbage i 2017:

"Det er med betydelig ærgrelse, at vi må sætte Vanguard Music Festival på pause i 2016. Det var overhovedet ingen nem beslutning, men den rette for festivalen, vores partnere og fans. Pt. planlægger vi nogle andre relaterede aktiviteter for denne sommer, som vi vil annoncere snart, men festivalen i Søndermarken bliver ikke afviklet i år. Vi arbejder på at kunne vende tilbage til Søndermarken sommeren 2017."

Festivalen åbnede i 2012 og var i begyndelsen delt op i en dag med rock og en dag med urban-musik, men sidste år blev festivalen rent urban-orienteret med navne som Sugar Hill Gang with Melle Mel (billedet), Grandmaster's Furious 5 og Mobb Deep.

Til Politiken siger festivalleder Peder Fredsted Jacobsen, at beslutningen om at vente et år skyldes en blanding af økonomi, og at man ikke har kunnet booke de rigtige navne. Han siger blandt andet:

"Vanguard er blevet 'juleaften' for mange af vores publikummer. Men hvis gåsen og de brune kartofler ikke er på bordet, lever traditionen måske ikke op til de de store forventninger som vi børn har til denne fest. 

Samtidig er julen jo også en kostbar affære. Derfor har vi besluttet at spare på krudtet i år, for at finde de helt helt rigtige gaver frem til 2017."

Han afviser, at beslutningen om at udskyde festivalen et år skyldes naboklager.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA