x

Klumben på vej med ep og gratis koncert

Klumben på vej med ep og gratis koncert

Dancehall-charmøren Klumben smider en ny ep på gaden den 13. maj efterfulgt af en gratis koncert i Den Grå Hal i København.

Rapperen skød foråret i gang med singlen ”S.O.S (Smøger Og Sprut). Et nummer, der ud over at være en landeplage på P3, viste sig at være førstesinglen til den nye ep, ”2”. På pladen har Klumben selskab af Pharfar og Raske Penge. 

Klumben er kendt for sin friske og iørefaldende dancehall-musik, som kan høres i hits som ”Faxe Kondi”, ”Rundt” og ”Mit Hjerte”.

Sangen ”Faxe Kondi” sammen med Raske Penge var startskuddet til en to-årig lang musikalsk rejse. Ud over koncerter og festivaler høstede Klumben flere priser, herunder Steppeulven-prisen for bedste livenavn, P3 Guld for Årets Lytterhit, GAFFA-Prisen for årets danske hit samt en Zulu Award for Årets Danske Hit.

Klumben og Raske Penge blev dancehallgenrens danske musketerer. I 2014 havnede de to herrer på Orange Scene på Roskilde Festival. Her præsenterede Klumben og Raske Penge festivalgæsterne for de vilde dancehall-rytmer. En koncert, som fik følgende kommentar fra GAFFAs anmelder, der gav koncerten fem ud af seks stjerner.

”De formåede at samle en masse festglade mennesker til en (mestendels) meget dansevenlig koncert, og de fik i den grad sat streg under, at det ikke var en vovet booking. De fik også vist, at man sagtens kan gennemføre en koncert på dansk på Roskilde Festivals største scene - både numre og snak imellem - uden at den mister gejst eller publikum.”

Klumben valgte efter at have spillet på Orange Scene at tage en pause fra live-musikken. En pause, der ifølge Klumbens selverkendende single "S.O.S (Smøger Og Sprut)" har været fyldt med lidt for mange smøger og lidt for meget sprut.

”Det blev jeg inspireret af, at jeg stod og havde fået succes, tjent penge og spillet rigtig mange steder. Lige pludselig var det som om, at det hele endte i hat og briller og fest og farver hele tiden. På en eller anden måde var det meget fedt at kigge lidt indad,” forklarer Klumben i et tidligere GAFFA interview. I forhold til Klumbens lydbillede er alt ved de gamle dancehallrytmer:

”Jeg har valgt at holde mig tro til den lyd jeg er startet ud med, og tro til de fans der godt kunne lide den lyd og måske er træt af alt det, som bare lyder som alt det andet,” siger Klumpen, der med sit lydbillede på nye ep holder sig tro imod sig selv og sine fans.

Ud over ep’en ”2” har Klumben godterier med på livefronten i forbindelse med udgivelsen. Den 14. maj spiller han en gratis koncert sammen med Raske Penge i Den Grå Hal i København. En koncert, der på symbolsk vis både afspejler en tilbagevenden for Klumbens solo-projekt, men også en tilbagevenden for et makkerpar, der i næsten to år har holdt pause fra live-musikken. Her vil det nye musik blive præsenteret. Hør Klumbens seneste single, "S.O.S (Smøger Og Sprut)": 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA