x

Warner Brothers genudgiver Prince-album på vinyl

Warner Brothers genudgiver Prince-album på vinyl

Siden Princes død den 21. april er der nærmest gået inflation i priserne på Princes lp-udgivelser på hjemmesider som eBay, men nu kommer Princes mangeårige pladeselskab Warner Brothers de købeglade fans til undsætning. De har nemlig valgt at udgive de største Prince-album fra årene 1985 til 1992 på vinyl. Første udgivelse vil være ”Around the World in a Day”, som udkommer 21. juni.

Hjemmesider som Amazon tilbyder lige nu forudbestilling af udgivelserne, så man vil kunne købe vinyl-udgaver af album som ”Sign o’ the Times”, ”Parade” og ”Diamonds and Pearls” for cirka 130 kroner stykket.

Selvom det kan se ud som om, at Warner Brothers, der i mange år har ligget i bitter strid med Prince, med udgivelserne driver rovdrift på Prince oven på hans død, så lader det til, at kampagnen allerede var i støbeskeen inden verdensstjernen døde den 21. april.

Det var således allerede muligt at købe debutalbummet ”For You” fra 1978 i en såkaldt ”Remastered version” på Record Store Day den 16. april. Desuden havde man hos Warner allerede i 2011 påbegyndt genoptryk af album som ”Purple Rain”, ”1999”, ”Dirty Mind” og ”Controversy”, så selvom man fra Warners side formentlig har fremskyndet genudgivelserne, og på trods af, at det trods alt er snu forretningsdrift, så er det altså alligevel gode nyheder for alle Prince-fans og musikelskere.

I forbindelse med Princes pludselige død den 21. april lavede GAFFAs Torben Holleufer en gennemgang af de 11 vigtigste album fra Princes omfattende produktion på i alt 37 studiealbum. Læs gennemgangen her

Her er en liste over, hvilke album der bliver udgivet hvornår:

 

  1. juni: “Around the World in A Day” (1985)
  2. juli: “Parade (Under the Cherry Moon soundtrack)” (1986)
  3. august: “Sign o’ the Times”(1987)
  4. september: “The Black Album”(1994)
  5. oktober: “Lovesexy” (1988) og “Batman”-soundtracket (1989)
  6. november: “Graffiti Bridge”-soundtracket (1990) og “Diamonds and Pearls” (1991)
  7. december: “The Love Symbol” (1992)

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA