x

Status på Grøn Koncert

Status på Grøn Koncert

Dette års Grøn Koncert-turné markerede 25 års jubilæet for den omrejsende festival, der blev lanceret i 1983 med koncerter med Sneakers og Frede Fup.

Siden da er antallet af scener, byer, publikummer og frivillige steget markant, og eksempelvis er antallet fra frivillige steget fra 40 til 650.

De frivillige uddelte sidste år for første gang Respektprisen, der gik til Magtens Korridorer for deres opbakning til de frivillige blandt andet i form af musikalsk underholdning leveret om formiddagen, mens de frivillige gjorde pladsen klar til dagens koncerter.

Prisen blev uddelt igen i år, og denne gang gik prisen til konferencieren Simon Jul. Prisen blev overrakt af Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer med ordene: "Simon får Respektprisen, fordi han respekterer crewet, fordi han fester med crewet, og fordi han elsker crewet".

Jubilæet til trods nåede publikumstallet ikke helt op på samme niveau som tidligere år, hvilket ifølge konferencieren Jacob Haugaard skyldtes det triste sommervejr.

"Det samlede publikumstal for Grøn Koncert lander på over 130.000. Vi har før haft flere, men vejrguderne spillede ikke rigtigt med i år. Så når det er sagt, er det da vildt flot, at vi kunne hive mere end 130.000 mennesker ud i pis-regnvejr. Det kan kun lade sig gøre med nogle skidegode bands og 650 vanvittige frivillige, der knokler røven ud af bukserne".

Folkene bag Grøn Koncert fortsætter for øvrigt jubilæumsåret med koncerten med The Police på Vesteregn i Århus 1. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA