x

P6 Beat sætter fokus på Radiohead i seks timer

P6 Beat sætter fokus på Radiohead i seks timer

Radiohead udgav i søndags deres første album i fem år, det massivt anmelderroste "A Moon Shaped Pool". Op til udgivelsen af deres niende studiealbum fjernede Radiohead alle deres opslag på Facebook, Twitter og Instagram. Nu rydder P6 Beat også sendefladen og sender ”P6 Beat Elsker Radiohead”.

Lørdag den 14. maj fra klokken 10-16 får lytterne seks timer om et af Englands største alternative rockbands, der siden midten af 90'erne har gået nye veje, musikalsk, og når det gælder måder at udgive deres musik på. 

”P6 Beat Elsker Radiohead” har P6 Beats Anders Bøtter som vært, og medvært er Ralf Christensen, der er Radiohead-ekspert og til daglig er musikredaktør på Information, samt tidligere medvært på ”P6 Beat Elsker”-udsendelserne om Nick Cave og Kate Bush.

Om udsendelsen siger vært Anders Bøtter:
”Radiohead er ikke bare et band. De er et musikfænomen, som igennem de seneste 20 år har udfordret både musikbranchen, anmelderne og deres enorme fanskare. For P6 Beat er Radiohead en del af det fundament, som kanalens lyd er bygget på. Forleden satte Radiohead dagsordenen i alverdens musikmedier, fordi de havde slettet al deres aktivitet på internettet, og over 65.000 mennesker likede, delte og kommenterede på et blankt profilbillede på Facebook. Her i 2016 er Radiohead er mere aktuelle og mere dagsordensættende end nogensinde før, og alt tyder på, at det nye album ikke bare bliver endnu en udgivelse, men en kæmpe massiv begivenhed.”

Bøtter og Christensen fortæller de vigtigste historier om bandet, der brød igennem med singlen "Creep" i 1993, udgav mesterværket og klassikeren ”OK Computer” i 1997 og derefter trak i en elektronisk retning fra og med albummet "Kid A" (2000), og som det første store band udgav et album, "In Rainbows" (2007), som lytterne selv kunne bestemme prisen på – og også downloade helt gratis.

I "P6 Beat elsker Radiohead” kan du møde danske fans, høre historien om bandets studieindspilninger i København og høre anekdoter om deres danske livekoncerter. Bandet har solgt mere end 30 millioner albums og har eksisteret med de samme medlemmer i mere end 30 år. P6 Beat Elsker Radiohead gennemgår et af deres hovedværker og slutter af med lytternes egen Radiohead Top 10.

Læs også artiklen "Sådan har GAFFA anmeldt Radiohead 1995-2016"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA