x

Nyt Beirut-album til oktober

Nyt Beirut-album til oktober

Billeder: Rasmus Weng Karlsen, fra årets Roskilde Festival

Den amerikanske gruppe Beirut alias den unge sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Zach Condon med venner er ved at være klar med opfølgeren til sidste års meget roste debutalbum ”The Gulag Orkestar”.

Det nye album får titlen ”The Flying Club Cup” og udkommer 8. oktober, ligesom debuten på det prestigefyldte engelske indie-selskab 4AD (TV On The Radio, Kristin Hersh, Blonde Redhead og tidligere Pixies, Cocteau Twins, Throwing Muses og mange flere).

GAFFA har smuglyttet til ”The Flying Club Cup” og kan afsløre, at der ligesom på ”The Gulag Orkestar” er tale om smuk, dybt melankolsk musik med slet skjult inspiration fra Balkan-musikken, men denne gang også med tydelig påvirkning fra den franske vise-tradition, og albummet indeholder flere fransk-betitlede sange.

Om det nye album fortæller Zach Condon blandt andet: ”Jeg har lyttet meget til Jacques Brel og franske viser. Altså dramatiske popsange i storslåede arrangementer, og det var i nogen grad nyt land for mig. Så derfor begyndte jeg at købe nye instrumenter og kaste mig ud i ting, jeg ikke var så tryg ved, såsom franske horn og euphomier (et specielt blæseinstrument af tuba-familien, red.), og jeg har arbejdet mere med harmonika og orgel frem for ukulele, som jeg tidligere anvendte meget.”

Zach Condon fortæller videre, at det nye album er opkaldt efter en ballonfestival, der fandt sted i Paris i begyndelsen af 1900-tallet – i engelsk oversættelse, selvsagt.

Flere af sangene på det nye album er i øvrigt – dog under deres arbejdstitler – blevet luftet på Beiruts sommerturné, der også bragte dem forbi årets Roskilde Festival.

Tracklisten til ”The Flying Club Cup” er som følger:
01 A Call To Arms
02 Nantes
03 A Sunday Smile
04 Guyamas Sonora
05 La Banlieu
06 Cliqout
07 The Penalty
08 Forks And Knives (La Fête)
09 In The Mausoleum
10 Une Derniere Verre (Pour La Route)
11 Cherbourg
12 St. Apollonia
13 The Flying Club Cup

Beiruts officielle hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA