x

EMI på vej mod salg

EMI på vej mod salg

Det multinationale pladeselskab EMI har – ganske som de fleste andre pladeselskaber – længe kæmpet med faldende salg. Både grundet den megen piratkopiering og på grund af skuffende salg fra en lang række af selskabets højprioritetsudgivelser, eksempelvis Robbie Williams’ seneste album ”Rudebox”. Derfor har der flere gange været tale om, at selskabet skulle sælges, og konkurrenten Warner har længe stået på spring som en mulig køber.

Nu har en anden køber imidlertid meldt sig på banen, nemlig den engelske kapitalfond Terra Firma. Terra Ferma har fået accept på sit købstilbud fra 90,3 procent af EMIs aktionærer, skriver BBC. Terra Firma har budt 2,4 milliarder pund, cirka 22 milliarder kroner for EMI. Og med mere end 90 procent ja-stemmer er der ikke noget, der umiddelbart kan forhindre købet.

EMI har grundet sin nedgang været gennem adskillige fyringsrunder de seneste år, også i selskabets danske afdeling. Ifølge BBC har selskabet anslået tabt 260 millioner pund – cirka 3 milliarder kroner – i sit seneste regnskabsår.

EMI er et af de fire multinationale pladeselskaber, der til sammen sidder på 70-80 procent af verdens pladesalg. De tre andre selskaber er Warner, Sony BMG og Universal.

EMI repræsenterer kunstnere som Robbie Williams, Coldplay, Beatles, John Lennon, Paul McCartney (dog ikke dennes seneste album, der er udkommet på Universal), Norah Jones, Kylie Minogue og Joss Stone. Den danske afdeling udgiver navne som Saybia, Kim Larsen, TV-2, Carpark North og Grand Avenue.

Terra Firma er kendt for at opkøbe og trimme store virksomheder, og man må derfor forvente, at dette også vil afspejle sig i driften af EMI. GAFFA har uden held forsøgt at få en kommentar om salget fra EMI’s danske afdelingschef Michael Wermuth. Vi vender tilbage, hvis det lykkes os at få en kommentar fra ham senere i dag.

EMI Gropus hjemmeside

Terra Firmas hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA