x

Oppenheimers Eftermiddag byder også på poesi, dans og design

Oppenheimers Eftermiddag byder også på poesi, dans og design

Den efterhånden traditionsrige århusianske endagsfestival for dansk upcoming-musik, Oppenheimers Eftermiddag, finder i år sted for sjette gang, den gang fredag den 17. august på Train. Vanen tro byder festivalen ikke kun på upcoming musik. Mellem de seks orkestre –
The Elephants, Sophia Maj Orchestra, January Jaunt, Niepoort, Hear Hear (tidligere Fröken) og August And The Red Apples – præsenterer arrangørerne kvalificeret mellemlægspapir i form af digtoplæsning med musik samt abstrakt koreografi.

Oppenheimers Eftermiddag kan nemlig blænde op for dels lyrikoplæsning ved den anerkendte digter Morten Søndergaard i selskab med elektroduoen Schweppenhäuser/Thomsen (også kendt som schwth), dels på det moderne danseensemble Rammasjang.

Digteren Morten Søndergaard gik i 2004 sammen med den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen om et projekt, der forsøger at udvide grænserne for, hvad kombinationen af poesi og musik kan rumme. Morten Søndergaard er i øvrigt blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange, så der er altså ikke tale om en hr. hvem som helst, der træder op på Trains scene. Konstellationen udgiver til efteråret deres debutalbum ”Hjertets Abe Sparker Sig Fri”.

Rammasjang består af de erfarne dansere Merete Smedegaard, Julie Balling og Christina Bonde, der alle er uddannede i moderne dans på Dansestudiet, Århus.

Kunstneren HuskMitNavn har lavet årets plakat, og arkitektstuderende Lars Gammelager, Thor Larsen og Bo Mortensen har designet og udført eftermiddagens tema.

Oppenheimers Eftermiddag finder sted på Train i Århus fredag den 17. august. Dørene åbner allerede klokken 14.30, og musikken spiller ifølge arrangørerne til daggry. Entréen er symbolske 4 kroner – i øvrigt en stigning på 25 procent i forhold til sidste år, men det skulle nok være til at overkomme alligevel.

Oppenheimers hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA