x

Iggy Pop: Hvorfor dør jeg ikke bare nu?

Iggy Pop: Hvorfor dør jeg ikke bare nu?

Nutidig musik, især den elektroniske musikscene, huer ikke den muskuløse legende Iggy Pop. Det skriver NME.

Pop har netop været til Cannes Film Festival, hvor en dokumentar om hans band The Stooges havde premiere. "Gimme Danger" er instrueret af den amerikanske kultinstruktør Jim Jarmusch, som tidligere har haft Pop foran sit kamera i filmen "Coffee and Cigarettes" fra 2004.

"Den digitale tidsæra har gjort det utrolig effektivt at skrabe penge til sig," siger Pop ifølge The Guardian. "Da vi startede vores band, anede vi ikke, hvad ophavsrettigheder var. Nu kan du bare trykke på en knap og blive hurtigt rig."

"Det kan måske endda nå til det punkt, hvor det tager fat i skuldrene på alle sammen og ryster os og så smider os ned igen og skaffer os af vejen," tilføjer han.

For Pop har den "gammeldags" måde at lave musik på en anden forbindelse til eksistensen. Han sammenligner nemlig analog teknologi med "at smide en forstærker ind i menneskets sjæl". Den elektroniske musik rører ham til gengæld ikke på samme måde. I det omtalte interview imiterer han et technobeat og udbryder: "Det er ligesom: woah, du ved! Hvorfor dør jeg ikke bare nu?".

Rockeren fortæller om et møde med "en stor fyr fra Serbien", som kunne lide "ny techno og elektronisk" musik. "Du er selvfølglig høflig, men når fyren vender sig om og går tænker du: 'Oh, fuck dig, Igor."

I begyndelsen af maj væltede Iggy Pop Falconer Salen med Josh Homme. GAFFAs anmelder Espen Strunk kvitterede med seks stjerner og skrev: "Det ændrer imidlertid ikke på det overordnede indtryk af en viril veteran i kompetent og medlevende, musikalsk selskab aften i Falconer. Eller, som en yngre lytter måske ville formulere det: Fuck, det var fedt!"

Koncerten skete på baggrund af Iggy Pops seneste album, "Post Pop Depression". Læs anmeldelsen her.

Du kan fange Iggy Pop, som nok næppe overrasker med technoversionen af sit omfangsrige bagkatalog, på dette års NorthSide Festival, hvor han spiller fredag aften.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA