x

Elvis-temaaften på DR2

Elvis-temaaften på DR2

Den 16. august 2007 er det 30 år siden, The King, også kendt som Elvis Aaron Presley, døde. Det bliver naturligvis fejret overalt i verden, også herhjemme, hvor DR2 tirsdag den 14. august har helliget en temaaften til manden, der gjorde alt, før nogen andre gjorde noget som helst.

Elvis on my mind/B>
Aftenens første indslag er portrætfilmen ”Elvis on my mind” om kirkegårdsgraver (og uddannet smed) Karsten Holm fra Stjær i Midtjylland. Karsten har altid været lidt af en dagdrømmer, og det er han også som voksen, når han i weekenderne ifører sig den røde pailletdragt og giver den som Elvis på landets scener. Men Karstens store drøm er at komme til USA og indspille en Elvis-plade. Drømmen går i opfyldelse, og Karsten rejser til Memphis og indspiller sin plade. Han får også en snak med en af Elvis’ korpiger - Kathy Westmoreland. Det bliver en ifølge DR2 dyb snak om Elvis som elsker, kæreste og ven, og om Elvis’ sidste timer. Karstens drøm kulminerer, da han måneder senere kan holde pladereception i den lokale Brugs i Stjær.

Elvis lever i Randers
Elvis lever stadig i bedste velgående i hele Danmark, men ifølge DR2 primært med omdrejningspunkt i Randers. ”Elvis lever i Randers” skildrer det eventyr, en enkelt ildsjæl har omsat til en blomstrende forretning. Henrik Knudsen er en inkarneret Elvis Presley-fan, der har kvittet sit faste job som sælger og besluttet sig for at leve af at være professionel Elvis-fan. Henrik driver i dag den til dato største Elvis-forretning udenfor USA – Elvis Unlimited. Han har skabt et museum, åbnet butik, driver Elvis-fanklubben i Danmark, udgiver bøger, tidsskrifter og musik, og arrangerer koncerter og rejser til Memphis. Men Henriks drømme stopper ifølge DR2 ikke her.

Elvis’ blå skjorte
”Elvis’ blå skjorte” er en engelsk dokumentarfilm fra 2000. Plottet er som følger: For 18.000 dollars køber den engelske musiker Frank Skinner på en auktion hos Christie i London Elvis Presleys gamle blå skjorte. Lige præcis dén skjorte, som Elvis bar ved den legendariske koncert i Tupelo den 26. september 1956, som var med til at give ham sit gennembrud. Men så kommer Skinner i tvivl. Knapperne synes at sidde forkert i forhold til fotos fra koncerten. Er det virkelig den ægte skjorte? Tvivlen bringer Frank Skinner ud på en rejse tværs over USA på besøg i en verden af relikvie-dyrkende Elvis-fans.


Aftenens sendeplan den 14. august er som følger:
Kl. 20.30: Elvis on my Mind
Kl. 21.05: Elvis lever i Randers
Kl. 21.35: Elvis’ blå skjorte

Karsten Holms hjemmeside

Elvis Unlimiteds hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA