x

Fallulah ønsker Bob Dylan tillykke med ny musikvideo

Fallulah ønsker Bob Dylan tillykke med ny musikvideo

”Bob Dylan is for sale, the whole world is for sale” er starten på Fallulahs ”fødselsdagsgave” til Bob Dylan. Nummeret medvirker på hendes seneste album "Perfect Tense" fra marts, og hun har nu lavet en video til sangen i anledning af Bob Dylans 75 års fødselsdag i dag.

Idéen til sangen kom for et par år tilbage, da Fallulah var inde at se Super Bowl i New York.

”I de store reklamepauser kom der så en bilreklame, som Bob Dylan medvirkede i. Jeg kan huske, jeg studsede over det, fordi Bob Dylan for rigtig mange står som det ultimative autentiske, og som ikke sælger ud. Men det er jo en interessant snak, for egentlig er der slet ikke noget nyt i, at kendte ansigter går hånd i hånd med reklamer. Vi har nok bare tidligere haft nogle meget faste ideer om, hvem der "gør den slags" og hvem der ikke gør."

"Personligt ser jeg ikke noget galt i at indgå kommercielle samarbejder, så længe de føles reelle, at den der reklamerer for produktet også oprigtigt kan stå inde for det og måden, de bliver fremstillet på. For mig er det stadig lidt ukendt land, men jeg synes, det er spændende og vil selv gerne indgå samarbejder, hvis jeg møder de rigtige matches. Jeg har tidligere haft min musik på adskillige reklamer. At indgå kreative samarbejder synes jeg især kunne være rigtig sjovt."

Inspirationen til videoen er også hentet fra Bob Dylan ”Subterranean Homesick Blues”-filmsekvens fra filmen "Don't Look Back" fra 1967, en sekvens, der kan ses som en forløber for musikvideofænomenet.

"'Subterranean Homesick Blues' er en sindssygt cool video med en masse attitude og råhed. Det var en af de første musikvideoer, der blev lavet, det var længe før MTV-generationen. Æstetisk synes jeg, den er super gennemført, og vi fik ideen til at lave en tydelig reference til den, nu jeg har skrevet et nummer, der hedder ”Bob Dylan”, men hvor vi gav den et dansk twist med Tivoli som baggrund.”

Se videoen her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA