x

Kris Kristofferson til Danmark

Kris Kristofferson til Danmark

Countrysangeren, sangskriveren og skuespilleren Kris Kristofferson udgiver nyt dobbeltalbum og giver tre koncerter i Danmark: Sparekassen Fyn Arena, Odense 9. september, Musikhuset Aarhus 10. september og DR Koncerthuset i København 13. september.

Kris Kristofferson er en af countryens mest elskede og fortolkede sangskrivere. Han er manden bag klassikere som "Me and Bobby McGee", "Sunday Mornin' Comin' Down" og "Help Me Make It Through the Night", og så er han en af de sidste overlevende "Highwaymen", der også talte afdøde Johnny Cash og Waylon Jennings samt Willie Nelson, der netop er fyldt 83.

Kris Kristofferson har et imponerende cv, der ud over karrieren som musiker også inkluderer flere end 100 filmroller – blandt andre i værker af Martin Scorsese og Sam Peckinpah – og fem års militærtjeneste som kaptajn i den amerikanske hær.

Men musikken har altid betydet meget for Kristofferson, siden han debuterede som solist tilbage i 1970. Han er en af de få overlevende outlaw-countrymusikere, og fra 1985-95 udgjorde han den ene fjerdedel af country-supergruppen The Highwaymen.

80 år og et dobbeltalbum
Den 22. juni fylder Kristofferson 80 år, og det fejrer han fem dage forinden med udgivelsen af "The Cedar Creek Sessions", der blev indspillet i juni sidste år over tre dage i Texas-studiet af samme navn.

På dobbeltalbummet ser Kristofferson tilbage på sin næsten 50 år lange musikerkarriere ved at genindspille 25 af sine største hits – med backingband og med Sheryl Crow på gæstevokal på "The Loving Gift", som Johnny Cash og June Carter i sin tid gjorde berømt.

Verdensturné med tre danske datoer
Samtidig tager veteranen hul på en omfattende verdensturné, der blandt andet inkluderer hele tre danske september-datoer i henholdsvis henholdsvis Sparekassen Fyn Arena i Odense, Musikhuset i Aarhus og endelig DR Koncerthusets Koncertsalen i København.

Det bliver første gang siden 2012, at man kan opleve Kristofferson – hvis sange er blevet fortolket af alle fra Janis Joplin til Johnny Cash – i indendørs rammer i Danmark. Dengang skrev GAFFAs Michael José Gonzalez i en seks-stjernet anmeldelse af hans koncert i Falconer Salen:

"Når han vælger at pakke tourbussen med guitar, mundharmonika, kone og børn og køre rundt i Europa, sker det udelukkende på grund af én ting: kærligheden til musikken. En kærlighed, der til overflod skinnede igennem i Falconer Salen, hvor country-giganten viste, hvorfor der ikke er andre som ham". Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget begynder fredag den 27. maj klokken 10 på Billetlugen (Aarhus og København) og Ticketmaster (Odense).

Varm op med "Sunday Morning Coming Down":

 
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA