x

Læsernes ”Do’s & Don’ts” når du er på festival

Læsernes ”Do’s & Don’ts” når du er på festival

Festivalsæsonen er over os, og derfor har vi lavet denne DOs and DON'Ts, når du er på festival – i samarbejde med GAFFAs læsere: 

DO’s:

Oplev så meget musik som muligt. Hvis dine venner har et eller andet band, de vildt gerne vil se, men som du ikke lige kender, så gå ALTID med til koncerten (hvis du stoler bare nogenlunde på deres musiksmag).

Gå gerne alene til koncert; når du ikke har nogen umiddelbart i nærheden, som du føler en ”pligt” til at kommunikere med, er det meget nemmere at koncentrere sig om koncerten.

Mød nye mennesker, vær åben og glad, så meget som muligt. Jo gladere en indstilling du har, jo bedre en festival får du.

Husk at spille strandtennis – det er pisse grineren.

Giv alt din pant til flaskesamlere – de er stort set alle sammen pisse flinke, og det er jo ikke, fordi du selv har tænkt dig at pante lortet. Betragt det som en service; de rydder rent faktisk op efter dig.

Hvis du kan spille guitar, eller et andet nemt medbragt instrument, så medbring for guds skyld en billig version af dette instrument, og lær på forhånd et dødgrineren cover af en eller anden dødgrineren sang – der er damer/mænd/nye venner i det! Lad for guds skyld være med at fremføre "dybfølte" covers af Wonderwall eller noget som helst med Radiohead...

Drik dig aldrig nogensinde for fuld til en koncert, som du virkelig glæder dig til. Hold styr på væskebalancen!

Gå ud og oplev noget ny musik, når du nu alligevel er på en musikfestival. Prøv nogle nye genrer af og gerne på de små scener.

Kig dig over skulderen og smid gerne med små sten på folks smartphones. Glasset smadrer ret nemt og så gør du, dem der står bag dem, en kæmpe tjeneste.

Du må gerne gå helt ned bagerst, hvis du alligevel skal fortælle din makker om dit forliste forhold. Vi andre er ligeglade og vil hellere høre musikken.

Det er helt okay at være flink ved de folk, du møder på din vej. Hvem ved? Måske der falder en snaver af!

Husk eget toiletpapir/vådservietter – man kan ikke få nok.

Bager solen virkelig slemt, og er der ingen skygge, så udgør toiletterne et godt læ. Hvis bare man drikker lidt inden, så er lugten heller ikke så slem.

Tag dine festivalstole med ind i teltet, når du skal sove, så har du dem også dagen efter.

Husk (foruden dit telt) penge, vådservietter og en pakke digestive kiks, de tre ting kan holde dig kørende længe.


DON'Ts: 
Tag aldrig tøj eller genstande med på en festival, som du vil blive meget ked af at miste. 

Lad være med at investere i et medium-stort anlæg til campingpladsen; der er cirka en milliard anlæg i nærheden (i hvert fald på Roskilde), og det bliver decideret uudholdeligt at skulle høre på fire-fem forskellige sange ad gangen. Medbring en guitar, et lille anlæg, eller gå all-in og byg et kæmpestort anlæg, der kan overdøve alt det andet.

Lad være med at vække alle nærliggende lejre med den samme irriterende ”ironisk-grinern”-techno-sang klokken syv hver morgen: ALLE i dit nærvær kommer til at hade dig som pesten.

Lad være med at være nederen over for pantsamlerne (eller nogen andre for den sags skyld)...

Lad være med at filme koncerterne med din smartphone. Den kunne også blive ramt af små sten, der pludselig kommer flyvende efter den.

Lad være med at tømme din blære i andres lejr.

Du er på festival. Lad dit designertøj blive hjemme.

Lad nu være med at stå og råbe i telefonen, fordi du skal snakke med nogen derhjemme om, hvem du netop nu er ved at se spille på Orange. Vi andre er ligeglade og vil hellere høre musikken.

Lad være med at lave kæder, når du går gennem tætte publikummængder. Det er både farligt og skide irriterende.

Lad være med at pisse inde i pitten– ikke alle finder det charmerende at få våde sko.

Lad være med at være en hængemule og sige nej, når folk spørger om du vil med til koncerter og arrangementer – du har resten af sommeren til at dovne.

Lad være med at klaske fremmede i røven på festivaler, særligt under koncerter.

Lad være med at pisse i et ølkrus under en koncert, for derefter at kaste det ind i menneskemængden.

Hav ikke lygte tændt i teltet. Er du kærlig og intim med en anden person, sluk da lyskilderne inde i teltet, hvis du ikke vil opføre hele akten som skyggespil til stor glæde for naboer og forbipasserende.

Lad være med at pisse på andre. Min stakkels niece blev pisset på inde midt i en tæt mængde foran Orange, ikke kun en men to gange, og det var hendes første Roskilde Festival.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA