x

Hymns From Nineveh på akustisk duoturné

Hymns From Nineveh på akustisk duoturné

Hymns from Nineveh, med sanger, sangskriver og guitarist Jonas H. Petersen i spidsen, udgav i februar sit fjerde og meget roste album, "Sunday Music" og tog herefter på turné med fuldt band.

Til efteråret tager Petersen og bandets pianist, Nikolaj Paakjær, så for første gang på akustisk duotour, hvor et siddende publikum får mulighed for rigtigt at nærlytte til de eftertænksomme sange.
  
Idéen til at lave en duotour kom efter en velgørenhedskoncert på Store Vega i december 2015. Jonas H. Petersen skulle have spillet et solosæt, men han fik lyst til at give publikum et ekstra lag til oplevelsen og spurgte derfor bandets pianist, Nikolaj Paakjær om at være med. Duo-opsætningen var dermed en realitet. Egentlig har de to spillet sammen i forskellige konstellationer siden gymnasietiden, men dette er første gang, de udfolder samspillet på en hel turné.
 
Om hvad publikum kan forvente af duokoncerterne, siger Jonas H. Petersen:
 
“Duokoncerterne bliver nærværende og sølvertrådsfine, tror jeg. Det er en spændende kunstnerisk opgave at transformere alle sangenes lydlag til noget, to personer kan forløse, og man kommer på en særlig måde helt tæt på sangens oprindelige form, sådan som de er skrevet hjemme i min stue.”

Da Hymns From Nineveh spillede med fuldt band i Musikhuset Aarhus i april, uddelte GAFFAs anmelder fem stjerner og skrev blandt andet følgende: "Selvom nogle af sangene også handlede om sorg, tab og fortvivlelse, var hovedindtrykket, at lyset vandt over mørket. Det kan varmt anbefales af opsøge Hymns From Nineveh live dette forår – alle ugens dage." Læs hele anmeldelsen her.

Turnéen bringer Petersen og Paakjær til følgende byer – find billetter via spillestedernes hjemmesider.

4. nov: Frederiksværk, Gjethuset
5. nov: Assens, Tobaksgaarden
 
10. nov: Aabenraa, Nygadehuset
11. nov: Silkeborg, Rampelys
12. nov: Viborg, Paletten
 
17. nov: Roskilde, Gimle
18. nov: Rønne, Musikhuzet
19. nov: Næstved, Vershuset
 
22. nov: Horsens, Klosterkirken via. Kulisselageret
23. nov: Thisted, Musikhuzet
25. nov: Holstebro, Knudsens 

Varm op med musikvideoen til "Wonderful Winter Morning" fra albummet "Sunday Music":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA