x

Bo Madsen: 'For mig findes Mew ikke i verden længere'

Bo Madsen: 'For mig findes Mew ikke i verden længere'

Sidste år overraskede Mew-guitaristen Bo Rune Madsen ved at forlade bandet to dage før gruppens koncert på Roskilde Festivals Orange Scene. Siden har han været væk fra offentligheden, men nu er han tilbage i rollen som billedkunstner og forfatter med bogen "Jordbo", der består af illustrationer, malerier, fotografier og en række personlige tekster, der spænder fra lyrik til umiddelbare iagttagelser.

I forbindelse med bogudgivelsen har Bo Rune Madsen givet et interview til Politiken, hvor han blandt andet fortæller om bruddet med Mew. Han udtaler:

"Mew opstod med mit og Jonas’ venskab (Jonas Bjerre, sanger og guitarist, red.). Vi er meget forskellige, men har arbejdet meget tæt sammen i mange år. Til sidst kunne venskabet dog ikke længere. Når venskabet ikke kan bære, er der ikke noget grundlag for at arbejde sammen. Det er meget mærkeligt, men det var også meget tiltrængt. Nu står der en eller anden dude med en tro kopi af mine fingre. Jeg har fire sæt hænder. Dem, der sidder på min krop, og dem, han går rundt med. For mig findes Mew ikke i verden længere. Altså det gør det jo i en eller anden diminutiv udgave, men i min virkelighed er det et overstået kapitel. Det er skørt at være 20 år i noget og så holde op med det. Det har været som en skilsmisse. Men nu er jeg glad for, at jeg er blevet skilt."

Læs hele interviewet her.

Mew blev dannet i Hellerup i 1995 af skolekammeraterne Jonas Bjerre, Johan Wohlert (bas), Silas Graae (trommer) og Bo Rune Madsen. I 2006 forlod Johan Wohlert bandet, men vendte tilbage i 2014. Bo Rune Madsen nåede at medvirke på albummene "A Triumph for Man" (1997)", "Half the World is Watching Me" (2000), "Frengers" (2003), "And the Glass Handed Kites" (2005), "No More Stories..." (2009) og "+-" (2015).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA