x

Diamond Head, der inspirerede Metallica, giver dansk koncert med dansk forsanger

Diamond Head, der inspirerede Metallica, giver dansk koncert med dansk forsanger

Engelske Diamond Head, der kan bryste sig af at have været inspirationskilde til verdens største metalband Metallica, giver koncert på PH-caféen i København den 6. juni.

Koncerten er den eneste, der gives på dansk grund under bandets verdensturné.

Den vil for mange nok være en stor oplevelse, men for én er den nok lidt større, bandets nye forsanger, den 31-årige Rasmus Bom Andersen. Han er på hjemmebane, for han er nemlig pæredansk. 

Bandet blev stiftet i 1976 af Brian Tatler, som siden da har været lead-guitarist. Genremæssigt repræsenterer Diamond Head New Wave of British Metal (NWOBM) og bliver klassificeret som klassisk metal.

At bandet kan kalde sig selv inspirationskilde til Metallica bunder i, at Lars Ulrich i 1981 mødte dem i et backstagelokale i England, hvorefter han i lang tid hang ud med bandet og fungerede som en slags roadie for dem, alt imens han sugede inspiration til sig.

Efterfølgende drog han hjem til USA, hvor han skabte Metallica, som siden har indspillet en række cover-numre af Diamond Head, blandt andet hittet ”Am I Evil”.

Har du fået lyst til at høre mere til den anmelderroste gruppe, kan du købe billetter til deres koncert der finder sted på PH-caféen i København den 6. juni. Billetter kan købes på billetto.dk

Her kan du høre hittet "Am I Evil":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA