x

Surfer Blood-guitarist død, 27 år gammel

Surfer Blood-guitarist død, 27 år gammel

Thomas Fekete (yderst til højre på foto), den tidligere guitarist i det amerikanske indiepopband Surfer Blood, er død af en aggressiv form for kræft, skriver Stereogum, der også fortæller, at Fekete kun blev 27 år gammel.

Fekete var med til at danne bandet i 2009. De har udgivet tre album og spillede blandt andet på Jazzhouse i København i 2010. Desværre måtte Fekete forlade gruppen sidste år på grund af sin sygdom.

Feketes kone Jessica Fekete annoncerede dødsfaldet på den GoFundMe-side, som hun havde oprettet for at indsamle penge til medicin til Thomas. Her skrev hun blandt andet:

"Vores søde Thomas gik bort i aftes, fredeligt i sin søvn, mens han holdt min hånd. Men et sidste suk slap han den byrde af smerte og lidelse, som han havde kæmpet modigt med så længe. Jeg er fuld af tryghed over at vide, at han nu er fri, og længes efter den dag, jeg skal være sammen med ham igen."

Jessica Fekete skriver videre, at hun vil holde et mindearrangement på stranden i det sydlige Florida den 1. juli og slutter med ordene:

"Nu, min smukke engel, find Bowie og jam med ham."

Ved at dø i en alder af 27 år skriver Thomas Fekete sig ind i den lang række af musikere, der er døde som 27-årige, uformelt også kendt som "Klub 27". Blandt disse kan nævnes Brian Jones (The Rolling Stones), Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain og Amy Winehouse.

Se musikvideoen til Surfer Bloods "Demon Dance" fra 2013:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA