x

Nick Cave & The Bad Seeds offentliggør albumtitel

Nick Cave & The Bad Seeds offentliggør albumtitel

Nick Cave & The Bad Seeds udsender deres studiealbum nummer 16, ”Skeleton Tree”, den 9. september. ”Skeleton Tree” efterfølger et af Bad Seeds’ mest kritikerroste og kommercielt succesfulde album – "Push The Sky Away" fra 2013.
 
Arbejdet med "Skeleton Tree" begyndte i 2014 i Retreat Studiet i Brighton efterfulgt af optagelser i La Frette-studierne i Frankrig i efteråret 2015. Albummet blev mixet færdigt i AIR-studiet i London i det tidlige forår 2016.
 
Første mulighed for at høre de nye sange fra albummet vil være i forbindelse med filmen ”One More Time With Feeling”, som er instrueret af Andrew Dominik ("Chopper", "The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford", "Killing Them Softly"). Filmen får premiere i biografer verden over den 8. september, dagen før ”Skeleton Tree” udkommer. 
 
"One More Time With Feeling" var oprindeligt tænkt som en performancefilm. Men med Dominiks hjælp udviklede filmen sig mere i retningen af et slags bagtæppe til skrive og -indspilningsprocessen i forbindelse med albummet. Her flettes Bad Seeds’ optrædener sammen med interviews og stemningsbilleder, filmet af Dominik – akkompagneret af Nick Cave som fortællerstemme.
 
Filmen er skudt i sort/hvid, i både 3D og 2D og er ifølge Nick Caves pladeselskab Playground "en smuk, skrøbelig og rå film, der kan betragtes som et testamente til en artist, der prøver at finde vej gennem mørket."

GAFFAs anmelder Henrik Friis var en af de mange, der var begejstret for Caves seneste album, "Push the Sky Away". Han tildelte det de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: 
 
"Cave selv? Synger fremragende. Smukt croonende i taberballaderne, grumt i skæbneberetningerne og tranceagtig fremskridts-rablende i 'Higgs Boson Blues' – eneste sang, der vokser til noget, der ligner rock. Ellers er afmåltheden konsekvent. Skævt, besættende – og med stof til masse-genlyt. Så gennemført, at man kun kan nikke anerkendende." Læs hele anmeldelsen her.

Det kommende album er første udspil fra Cave, efter at han blev ramt af en privat tragedie, da hans 15-årige søn Arthur omkom ved en faldulykke i hjembyen Brighton i sommeren 2015. Ved obduktionen kom det frem, at Arthur sammen med en ven havde indtaget LSD, inden han faldt cirka 20 meter ned fra en klippe.
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA