x

Minnesotas guvernør erklærer dagen i dag Prince-dag – og opfordrer folk til at bære lilla

Minnesotas guvernør erklærer dagen i dag Prince-dag – og opfordrer folk til at bære lilla

I dag ville Prince være fyldt 58 år, hvis han ikke var død den 21. april af en utilsigtet dosis af den smertestillende medicin Fentanyl.

Prince var født, opvokset og bosat i Minneapolis i staten Minnesota, og Minnesotas guvernør Mark Dayton har nu erklæret dagen i dag officiel Prince-dag, skriver Billboard.

"Minnesotas borgere opfordres til at gå i lilla på Prince Day for at ære The Purple Ones vedvarende musikalske arv," udtaler han og fortsætter med at påpege, at Prince har bidraget "ikke bare til det globale katalog af musikgenrer, men til Minnesotas verdensomspændende berømmelse og statens økonomiske vækst."

Lilla var Princes yndlingsfarve, og et af hans største hits er "Purple Rain".

Prince bliver også fejret herhjemme. I aften giver hans mangeårige trommeslager John Blackwell hyldestkoncert på Værket i Randers med danske gæstestjerner, og torsdag den 9. juni bliver koncerten afholdt på Fermaten i Herning. I går fandt koncerten sted i Amager Bio, og her uddelte GAFFAs anmelder Keld Broksø fem stjerner og skrev blandt andet: "Mange havde også taget mod opfordringen til at tage et eller andet lilla tekstil på som hilsen til Prince, men heldigvis var aftenen i går ingen tårevædet forestilling (i hvert fald ikke hele vejen). Det var en hyldest, men af den festlige slags i kategorien ”tre timers dans på stedet.” Læs hele anmeldelsen her.

Læs også GAFFAs store Prince-nekrolog "Stille falder den lilla regn"

Se en imponerende Prince-optræden fra 2004:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA