x

Spleen United genopstår under nyt navn

Spleen United genopstår under nyt navn

Som Fugl Fønix er det københavnske band Lightwave Empire opstået af asken fra Spleen Uniteds forkullede techno-maskiner.

I dag fredag den 10. juni er bandet klar med debut-ep’en ”Kill Me With Love”, som er opfølgeren til den anmelderroste single ”Pleasure and Pain”, der introducerede bandets varme og omfavnende lyd. Singlen fik internationale, rosende ord med på vejen af blandt andre det amerikanske NOISEY. 

Hør den nye ep her

2013 blev året, hvor Spleen United gik ud med et brag på North Side-festivalen, hvor festivalens sikkerhedsfolk flere gange måtte afbryde koncerten, og smadrede instrumenter banede vejen for udgangsreplikken ”vi holder pause på ubestemt tid”. En familietragedie hos forsanger Bjarke Niemann satte gang i tankerne. Niemann fortæller: ”Jeg fandt ud af, at jeg udelukkende reagerede på virkelig opløftende og solrig musik. Viben i bandet var lidt flad, og samtidig prægede min kones mors selvmord den tid ret hårdt. Hun følte sig enormt desillusioneret, forvirret og fuld af angst. Det gav pludselig kun mening for mig at skrive opløftende melodier – kærlighedssange, I guess. ”Verden er totalt fucked, men vi skal nok klare den”-agtige ting.” 

Niemann kunne altså ikke længere forenes med Spleen United’ Weltschmertz og hårde elektroniske beat. Ud af det kom Lightwave Empire som debuterede dette forår, med den musikalske azurblå lykkepille, radiohittet ”Pleasure and Pain”. 

Lydbilledet har bandet skabt i tæt samarbejde med den amerikanske producer Dave Sardy. Den Grammy- og Brit Award-vindende producer hørte ved et tilfælde bandets demo og kontaktede personligt gruppen med et ønske om at producere deres musik. Sardy har arbejdet på hovedværker for kunstnere som blandt andet LCD Soundsystem, Oasis, The Killers og Red Hot Chili Peppers.

De nye sange har bandet indspillet i Sandys studioe i Los Angeles. Ud over de originale medlemmer fra Spleen United, Bjarke Niemann og Kasper Nørlund, består Lightwave Empire af Anders Christiansen på bas, og når bandet live-debuterer på dette års Roskilde Festival, bliver det med guitarist Asger Tarpgaard fra Superheroes/Private og trommeslager Martin Øhlers Petersen fra Turboweekend

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA