x

Voldsom kritik af AC/DC-arrangør

Voldsom kritik af AC/DC-arrangør

I aftes holdt AC/DC-koncert på Ceres Park i Aarhus for 46.000 publikummer – ifølge Aarhus Stiftstidende den næststørste koncert i Aarhus' historie, kun overgået af Metallica på Vestereng i 2007, hvor 50.000 var samlet.

Koncerten får generelt gode anmeldelser, også af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez, der uddelte fem stjerner, mens der er voldsom kritik af logistikken omkring arrangementet. På arrangøren Live Nations Facebook-side kritiserer folk timelange køer for at komme ind til  arrangmentet, for få vagter og manglende kontrol med pladser, hvor folk uden problemer kunne gå frem og tilbage mellem plænen og siddepladserne, hvilket man normalt ikke kan til store koncerter, og som gav flaskehalse, manglende udsyn og manglende mulighed for publikum for at komme frem til de pladser, de havde betalt for.

Live Nation Danmarks Facebook-side skriver Allan Bøtker Christensen eksempelvis:

"Ubetinget den dårligst organiseret stadion koncert jeg har været til i Danmark de sidste 25 år inklusiv div amatør festivaler. At 30000-40000 gæster skal igennem 1 indgang som et sted er mellem 10 og 20m i breden og der efter det rene klondike hvad pladser angår for så Vidt kunne alle bare have vadet ned på plænerne hvis de ville da der var fri adgang til samtlige pladser på stadion lige gyldig hvor man ellers havde købt billet. Havde billet til plænen men måtte fortrække til området bag tribunerne da der var personer i vores selskab der følte sig presset ud over hvad der må betegnes som værende rimelig grænser for hvor klemt man kan forlange at der er til et sådan arrangement det er bare totalt ringe og amatør agtigt. Så hele koncerten fra området bag tribunerne da plænerne var totalt proppet og ja jeg var faktisk nede og vende på plænerne blot for at konstatere at alle der ville kunne gå der ned hvis det var. Hvad skete der lige med at man skulle vise billet for at komme til det område man havde købt billet til. NOT mødte også adskillige der var meget i tvivl om hvor de skulle hen da der jo var total mangel på skiltning. Og hvad sker der lige for at der kun er 1 bar uden for stadion hvor man kan købe øl. Troede det var der i skulle tjene jeres penge. Hvorfor var der ikke 1 eneste inden for hegnet på stadion. Skod skod skod organiseret eller hvad man nu kalder det for mangler ord for så ringe en logistik løsning eller mangel på samme. I burde betale hele lortet tilbage til folk. Håber sku i har en dårlig smag i munden. Fjolser."

Klavs Nørgaard skriver: "Sikkerheden var ikke eksisterende.. Dårligste logistik jeg nogensinde har oplevet...Alle trapper ned fra tribuner var lukkede fuldstændig af folk fra plænen der hellere ville op at stå...Rent held at det hele ikke endte i en katastrofe..... I fejlede stort !!! AC/DC gjorde det godt."

Anders W. Kristensen skriver videre: "Kære Livenation - jeg havde købt de dyreste billetter til sektion A - kun for at konstatere at det stort set var umuligt at komme gennem masserne for at komme frem til indgangen. Jeg forventer at I refunderer forskellen mellem A og B plæne!"

BT's anmelder Steffen Jungersen skriver desuden, at han blev truet med bank to gange, da han ville indtage den plads, han havde billet til, da en anden havde sat sig på pladsen, og der var ingen vagter at få fat på.

Heller ikke GAFFAs anmelder kunne få adgang til sin anviste plads.

Læs Live Nation-direktør Jesper Christensens svar på kritikken


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA