x

Lucy Love er tilbage som Baby Blood – udgiver ep og optræder på Roskilde Festival

Lucy Love er tilbage som Baby Blood – udgiver ep og optræder på Roskilde Festival

Baby Blood er det nye navn på danske producer, sangskriver, rapper og sangerinde, de fleste nok kender som Lucy Love og hun er nu under sit nye alias klar med et nyt projekt, som hun dog teasede i november med singlen "Figurine". Som navnet antyder er det musikalske stilskift et dystert et af slagsen og i forbindelse med hendes nye ep "Await the Coven", som udkommer den 17. juni, har vi taget en snak med hende omkring dette skift, selvstændighed samt hvad fremtiden bringer for hende.

Du har, siden du udgav “Desperate Days of Dynamite” tilbage i 2013 arbejdet på dit alter ego Baby Blood. Hvad fik dig til at skifte fokus og retning på den måde?

– Det startede med et ønske om at producere musik selv. Jeg har altid skrevet og sunget, men ved at være i stand til at producere også, så kan jeg selv stå for alle aspekter af musikken selv, og det har været et ønske fra start af.

Så det er egentlig et spørgsmål om selvstændighed?

– Ja, præcis.

Lyden, du har skabt som Baby Blood er en del mere dyster, end i den musik, du udgav som Lucy Love, hvorfor dette skift?

– Jeg har tidligere bevæget mig hovedsageligt inden for club-musik, hvor målet var at få folk til at være glade og hoppe rundt og at skabe en vild fest. Men jeg har længe godt kunne tænke mig at lave noget i et andet BPM, altså et lavere tempo, hvor der er mere ro på, og med Baby Blood kan jeg skabe musik med tung bas, som er mere drømmende og på den måde trække publikum ind i et andet univers.

Jeg ved, at du er fan af den amerikanske sanger SZA. Er der andre, du særligt har ladet dig inspirere af til Baby Blood?

– FKA Twigs er genial, Flying Lotus også og især Nosaj Thing synes jeg er en superfed artist, der er mange vokal-samples i deres musik, men det er alligevel virkelig sammenskruede numre, så det er måske lidt små-skizofren musik haha, hvor beatsene kan forandre sig, men hele tiden har rod i et gennemgående univers. 

Du har tidligere spillet på Roskilde Festvial, men i år bliver første gang som Baby Blood. Hvad kan vi forvente at opleve?

– Jamen, det er jo noget andet den her gang. Baby Blood er ikke et projekt, hvor man kommer specielt tæt på det menneskelige, jeg har skabt den her væg, der skelner mig som artist fra resten af verden, det er blandt andet derfor, jeg bærer masker af forskelligt udseende, fordi for mig skal det her kun handle om kunsten, og det vil jeg også have, at live-showet skal afspejle. Hvis man har været til en Lucy Love-koncert, så vil man have set mig kommentere en masse ting og give highfives, hvorimod det her bliver et show med en vis distance til publikum – et show, man skal beskue og gå opdagelse i med kostumer, rekvisitter og lyd.  

Det leder mine tanker hen på, hvad Kanye West gjorde med sine "Yeezus"-koncerter, hvor han netop nærmest fusionerede teater og sin musik og fik det til at handle mere om kunsten i stedet for personen.

– Præcis, hvis man for eksempel har set The Knife eller Fever Ray, så er det mere en opsætning – en opsætning, hvor der ingen tilfældigheder er, og det er noget jeg dyrker meget og synes er fedt at udfordre publikum med. Der er meget iscenesættelse omkring at være artist i dag, og der er mange måder at gøre det på, og jeg kunne bare godt tænke mig at gøre noget andet, og så må vi se, hvad folk siger til det, men jeg kommer forberedt, haha.

Din optræden på Roskilde Festival er indtil videre den eneste oplyste koncert, vil man have mulighed for at se "Baby Blood" andre steder?

– Planen lige nu er at spille på Roskilde og så få dannet et billede af, hvor den her ep skal rejse hen, og jeg regner med at der bliver booket nogle fede shows, men det bliver nogle ret specifikke steder da der skal være nogle visse elementer tilstede før jeg har lyst til at optræde med Baby Blood. Jeg håber også at kunne optræde i andre sammenhæng – på nogle gallerier og måske andre lidt atypiske steder med det her projekt, så nu vi må se. Drivkraften bag er ønsket om at have et projekt med en anden form for liv, og med det kunsteriske som omdrejningspunkt er det svært at sige, hvad fremtiden bringer, men jeg satser da på at spille nogle fede shows rundt omkring i verden.

Er der allerede nu planer for mere ny musik fra Baby Blood?

– Når først ep'en er ude, så er planen at fortsætte med en ep til. Jeg synes, at det har været så fedt og inspirerende at arbejde med den her form for musik. Det er flere år siden, at jeg har haft sådan en helt utrolig lyst og spændende glæde ved at lave musik, og jeg overrasker til tider mig selv med nogle følelser og stemmer, der kommer frem, når jeg laver musik som Baby Blood, så jeg tænker bare at gå igang med at lave mere.

Er Lucy Love fuldstændig død og begravet?

– Haha – nej, det er hun ikke, det er mere en pause. Den bliver ophævet, når mig og Joachim (producer Yo Akim, red.) har noget at sige og føler, vi vil komme igen, men planen er, at Lucy Love nok skal komme tilbage på et tidspunkt.

Baby Bloods nye ep "Await the Coven" udkommer i dag, fredag den 17. juni. Hør den her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA