x

Oppenheimer præsenterer festivalplakaten med fire danske bands

Oppenheimer præsenterer festivalplakaten med fire danske bands

Den aarhusianske festival Oppenheimer løfter sløret for de fire bands, der skal spille på VoxHall den 17. september. De fire bands er DIET, Aksglæde, JOHANN (billedet) og Saint Best.

Fire bands med festpotentiale

Oppenheimer er en endagsfestival, der har til formål at minimere afstanden mellem nye kunstnere og musikbranchen. En festival, hvor kunstneren har mulighed for at netværke med musikbranchen såvel som pressen. I forhold til udvælgelsen af de fire udvalgte bands har formanden for festivalen Oppenheimer haft et bestemt mål for øjet:

”I år har vi udvalgt fire bands, som ikke bare har en stor fremtid foran sig, men som alle på hver sin måde også er garant for en musikalsk fest på scenen. Så der er ingen tvivl om, at Oppenheimer-publikummet har meget at glæde sig til,” siger Jonas Thyrsted, der er formand for Oppenheimer.

De fire bands blev udvalgt af en ekstern jury, der i år bestod af blandt andet Poul Martin Bonde, talsmand for Smukfest, John Fogde, booker på NorthSide, og Jesper Mardahl, daglig leder af Promus.

”Meet the talent”
I år har festivallen valgt at bibeholde samarbejdet med musikbrancheforeningen Promus. Sammen med Promus har Oppenheimer oprettet programmet ’Meet the Talent’. Ud over festivallens fire artister får elleve andre musikalske talenter mulighed for at præsentere sig selv og får sparing fra folk i musikbranchen. Et møde, der ifølge  Jesper Mardahl har givet gode resultater:

 ”Det er kort sagt et konkretiseret møde, hvor det fra talenternes side er helt okay at sælge sig selv. Man behøver ikke at sidde og være blufærdig. Når vi specifikt kigger på sidste års ’Meet the Talent’ i forbindelse med Oppenheimer, kan vi se, at der er kommet helt konkrete samarbejdsaftaler ud af det,” siger Jesper Mardahl fra organisationen Promus.

Det foreløbige panel til ’Meet the Talent’ består af Stefan Facius fra Heartbeat Music, Mette Zähringer fra Iceberg Music Group, Bo Andersen fra Scandinavian, Esben Marcher fra Spot og Nick Foss fra Mermaid Records. Men ifølge festivallen vil flere paneldeltagere blive tilføjet løbende op til festivallen.

50 kroner, fire koncerter og bonusgæst

Det er allerede muligt at købe en billet til efterårets festival. Billetten koster 50 kroner og kan købes på Voxhall.dk

Lige som de foregående år vil Oppenheimer også i år afslutte festivalen med en såkaldt 'Special Guest'. En gæst, som endnu er ukendt. Men som vil blive offentliggjort til august.

De fire kunstnere til dette års festival er følgende:

DIET:
En kombination af 80’ernes postpunk/new-wave og 90’ernes alternative rock er, hvad bandet DIET kan byde festivalgæsterne, når de gæster Aarhus til efteråret. Selvom bandet kun har spillet sammen i et år, består gruppen af erfarne musikere. Gruppemedlemmerne har spillet hver for sig i mange år i bands som Slaughter Beach, Virgin Suicide og Kissaway Trail.

Aksglæde: 
Aksglæde blev i år 2015 kendt for sangen "Lille Taarbæktøs", der af P6 Beat blev udnævt til en af de bedste upcoming-sange i år 2015. Bandets musik handler om ungdom og store følelser. Sammen er gruppen inspireret af navne som Nikolai Nørlund, C.V. Jørgensen, Tame Impala og Mac DeMarco. Senest har badet udgivet pladen "Aksglæde", der høstede en firstjerners anmeldelse med titlen "tiden er inde til vaffelis-musik"

JOHANN:
Det tidligere Cat Caught Lark-medlem debuterede som soloartist med pladen ”Rufled Feathers". En plade, der er produceret i samarbejde med bandmedlemmerne fra Dúné, hvor forsanger Mattias Kolstrup er JOHANNs lillebror. Johanns seneste udgivelse er singlen ”Change”. Derudover har han været opvarmningsband for kunstnere som Patrick Dorgan og The Wombats. JOHANN karakteriserer sin lyd som en musikalsk sammensmeltning imellem en ung John Lennon og Noel Gallagher.

Saint Best:
Med inspiration fra nu-disco og new wave er Saint Best skabt med et ønske om at lave dansabel electro-pop med masser af synth og falset omkranset af drevne percussion-beats. Ud over at have spillet sammen med Wangel planlægger bandet musik, der vil udkomme den 17. juni. 

Varm op med "Fantomfølelser" med Aksglæde:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA