x

Band, koncertarrangør og afdødes mor udtaler sig efter koncertgængers død i Den Grå Hal

Band, koncertarrangør og afdødes mor udtaler sig efter koncertgængers død i Den Grå Hal

Natten efter den 15. juni døde den 20-årige koncertgænger Samuel efter et fald under koncerten med det amerikanske punkrockband NOFX (billedet) i Den Grå Hal på Christiania. Koncertarrangørerne Den Grå Hal og Amager Bio har nu udsendt en pressemeddelelse, hvor de beskriver hændelsesforløbet. Sideløbende har NOFX og afdødes mor på Facebook hyldet afdøde.

Vi bringer her Den Grå Hal og Amager Bios pressemeddelelse i sin helhed:

"Pressemeddelelse fra Den Grå Hal og Amager Bio vedrørende dødsfald efter koncert onsdag d. 15. juni. 

Onsdag nat mistede en ung mand livet, efter at have været til koncert i Den Grå Hal. Vi er selvfølgelig alle dybt berørt af ulykken, og vores tanker og følelser går i disse dage til familie, venner og efterladte. 

Flere frivillige i hallen kendte afdøde og beskriver ham som en glad fyr med gang i den og fuld af liv. At en så ung mand dør efter, hvad der skulle have været en glad aften, er tragisk og ulykkeligt. 

Dødsfaldet giver selvfølgelig også anledning til selvransagelse og spørgsmål for os som musiksted. Vi er allerede i gang med at vurdere, om vi skal ændre procedurer og rutiner i forbindelse med afvikling af koncerter. Derudover er vi naturligvis i dialog med relevante myndigheder. 

Som vi har kunnet kortlægge forløbet, kom afdøde ikke til skade under selve koncerten. 

Koncerten med amerikanske NOFX var udsolgt med lidt over 1.000 gæster. Publikum var aftenen igennem meget aktive foran scenen. Det er normalt ved punk-koncerter, og enkelte gæster fik nogle mindre knubs, herunder en blodnæse. Vi er vant til at håndtere denne type koncerter og havde aftenen igennem 10 personer dedikeret til at tage sig af publikum ved scenen. Hovedparten af vores folk er uddannede vagter. 

Episoden, hvor afdøde kom til skade, skete kl. ca. 22:50, da der ikke længere var musik, og alt lys var tændt i salen. Hændelsesforløbet var som følger: 

Afdøde står i kø til garderoben, da han får et ildebefindende og falder bagover, hvor han slår hovedet mod gulvet og mister kortvarigt bevidstheden. Andre gæster og personale er hurtige til at hjælpe, herunder en gæst, der identificerer sig som læge. Der ringes 112 og afdøde føres udenfor i frisk luft. Alarmcentralen vurderer, at det ikke er nødvendigt at sende en ambulance, da han på dette tidspunkt er i bedring og ikke selv ønsker at tage med en ambulance. Det aftales med alarmcentralen at ringe op igen, hvis situationen forværres. I løbet af de følgende tre kvarter er der kontinuerligt opsyn med afdøde, der til sidst føler sig så frisk, at han gerne vil hjem. Under forsikring om, at der i hans hjem vil være venner til at tage sig af ham, bliver han fulgt til bussen.  

Som vi er orienteret, tager han direkte hjem og går i seng, hvor han sover ind i løbet af natten. 

Vi kan ikke sætte ord på, hvor tragisk det er. Vi vil give alt for at få ham tilbage. Det er en begivenhed, vi aldrig vil kunne glemme. Der er efterladt et hul i vores hjerter, og vores dybeste medfølelse og kondolencer går ud til hans familie og venner. 

Vi har på nuværende tidspunkt ikke mere at tilføje. Vi vil naturligvis fortsat være i dialog med myndigheder og afdødes familie, i det omfang vi kan være behjælpelige. Som allerede nævnt gennemgår vi desuden egne rutiner og procedurer, for at vurdere om vi kan gøre mere, så en tragisk ulykke som denne aldrig gentager sig.  

Den Grå Hal & Amager Bio"

Facebook bringer NOFX et billede af Samuel og skriver:

"Dette er Samuel. Han var 20 år gammel. Han ramte hovedet i gulvet ved vores koncert i København. Han fik kvalme og var svimmel, men besluttede at tage hjem og sove. Han vågnede aldrig igen. Vores hjerter er hos hans mor og hans venner. Samuels mor vil gerne give denne advarsel til andre "usårlige" unge:

'Hvis du er fuld og slår dit hoved, så gå ikke i seng uden at få det tjekket. Lad ikke nogle af dine venner gå hjem alene efter et fald efter et slag mod hovedet. Tag vare på jer selv og hinanden.'

 

Kloge ord

Hvil i fred, Sammy" 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA