x

Dagens Camp på Roskilde: Vi bærer alle rundt på skammen

Dagens Camp på Roskilde: Vi bærer alle rundt på skammen

GAFFAs udsendte er draget ud på campingområdets vildmark for at opstøve de mest opfindsomme lejre. Mens nogle slår sig til tåls med skæve pavilloner og nedslidte stykker pap som erstatning for stole, har andre brugt flere uger på at forberede deres festival-hjem. Vi går hver dag på jagt efter de mest misundelsesværdige camps, der forstår at indkapsle stemningen. Her følger dagens udvalgte camp:

 

Camp Nasty Dream

Mon Roskildefolket skammer sig? Det tror de på i Camp Nasty Dream, hvor skammen hyldes med alkohol og en erotisk distance til religionen. Der er nemlig blevet bygget en kirke til den skam, vi alle bærer rundt på, og da vi søndag eftermiddag vandrede hvileløst rundt på campingområdet, fik vi pludseligt øje på det lilla kirketårn, der majestætisk mødte midsommerens blå himmel. Den grønne Nasty Dream sendte hurtigt associationerne afsted mod det, vi i virkeligheden ikke må tænke på – i hvert fald ikke i kirken. Men hos Camp Nasty Dream findes det smukke selv i det allermest ulækre, hvilket måske også forklarer den massive udsmykning med glory holes.

Hvad er Skammens Kirke for noget?

– Dream City er jo ligesom en by, og i en by skal der da være en kirke. Men der er absolut ingen, der er i nærhedens af at tage religion seriøst, men skammen bærer vi alle sammen på dybt inde i os – så det blev vores tema. Du borer tre huller i en væg, og så vil alle mænd straks stikke pikken igennem. Der ligger noget helt primalt i det og det er helt fantastisk.

Udover at stikke pikken i hullerne, hvad foregår der ellers?

– Jamen, vi laver bryllupper. Camp Fire & Ice blev viet tidligere i dag – dem fra Game Of Thrones skal hele tiden giftes. Som udgangspunkt er det selvfølgelig bare for sjov, men vi har foretaget rigtige bryllupper. De to sidste år, har vi haft nogle bryllupper, og det er jo en fed oplevelse at være med i sådan et arrangement, der betyder så meget for to mennesker – specielt i de her omgivelser. Sidste år havde vi et kærestepar, der faktisk var i familie, hvor pigen i lang gerne ville giftes med ham fyren, men han blev ved med at sige nej – i syv år eller sådan noget. Men sidste år på Roskilde, spurgte hun ham så, om han ville giftes her, og så sagde han endelig ja. Det var meget smukt – folk var fulde og græd og alt muligt.

Er det noget på Roskilde-programmet, der passer rigtigt godt ind i jeres tema?

– Der er altid masser af metal – det kan vi godt lide! Og ellers skal vi bare have gang i noget fællessang. Men vi er konstant skuffede over, at Kim Larsen aldrig kommer og spiller – det ville være stort for os. John Mogensen må vi nok konstaterer, at han nok ikke kommer, men vi håber stadig Kim Larsen. Men der ikke rigtigt nogle særligt ulækre navne i år, ligesom da Rihanna spillede for nogle år siden. Der var alle mænd i kjoler – det var fedt!

Men Red Warszawa plejer jo at spille en lille koncert – er det ikke ulækkert nok til jer?

– Vi elsker Red Warszawa. Vi plejer altid at fange dem, når vi render rundt på festivalen, hvor de så står og fyrer en koncert af på papinstrumenter. Det er megafedt, at de går og fyrer den af i syv dage sammen med os andre. 

Nu var Skammens Læber her lige før – hvem er hun?

– Det er egentlig bare nogle veninder, der ikke anede at kirken hed det, den gjorde. Så vi tænkte ”skammens læber” – det er da lige dem. Der er blevet knyttet et tæt bånd nu, og der er vist nogle i lejren, der gerne vil giftes med dem.

 

Hvis du derfor går med et ønske om en romantisk aften med din udkårne, du aldrig vil glemme, skal du hive fat i drengene fra Camp Nasty Dream – de er overhovedet ikke så farlige, som de ser ud. Har du derimod brug på for syndsforladelse, har kirken altid åben – der står helt sikkert nogle sjatter altervin, der kan drikkes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA