x

Stort reggaenavn på vej til Danmark

Stort reggaenavn på vej til Danmark

Knapt har dønningerne lagt sig oven på sidste weekends vellykkede Raggapak festival i Silkeborg, før end der atter er reggae i verdensklasse på vej til Danmark, og atter er det Jylland, der danner rammen om begivenheden. Det sker allerede nu på fredag den 24. august, hvor det amerikanske reggaeband Christafari står på scenen som fredagens ultimative hovednavn på den populære Glow Festival, der er en musikfestival med fokus på det man kan kalde kristen musik. Glow Festival 2007 foregår i Lunderskov fra fredag den 24. august til søndag den 26. august, og i år har arrangørerne skruet et meget alsidigt program sammen, så der helt sikkert er noget for enhver smag. Læs mere på http://www.glowfestival.dk

Christafari blev dannet i 1989 og blev med deres blanding af typisk roots reggae og forrygende dancehall hurtigt et af USA's populæreste livebands. På græsk betyder Christafari "en gruppe af mennesker, som kollektivt repræsenterer Kristus". Christafaris budskab og mission er tydeligt præget af dette, da de med reggaemusikken som middel ønsker at bringe håb og frelse til vores generation.

Som eneste reggaeband har de spillet ved præsident Bill Clintons indsættelseshøjtidelighed i 1997, hvor de optrådte foran 500.000 mennesker i Washington D.C. Desuden har de spillet ved to Olympiske Lege og har optrådt på flere store reggaefestivaler såsom Reggae Sunsplash, Reggae On The River og Bob Marley Festival Tour. Derudover har gruppen vundet talrige musikpriser og har ved flere lejligheder ligget højt placeret på den eftertragtede amerikanske Billboard Chart.

Gruppens koncerter slutter for øvrigt med at kalde tilskuerne frem til forbøn, og det er ikke ualmindeligt, at bandets medlemmer beder for publikum.

"Dette er en af mange grunde til at jeg spiller, komponerer og producerer kristen reggae med bandet Christafari. Jeg håber på, at vores budskab vil ære Gud og bringe folk til frelse gennem de smittende jamaicanske reggae rytmer og andre 'world music beats'", fortæller gruppens stifter og forsanger Mark Mohr, der tidligere har levet som rastafari, men som nu har givet sit liv helt og aldeles til Gud.

Gruppen besøger på deres ’To The Foundation Tour’ ikke mindre end 8 lande og skal give 25 koncerter, heraf de 16 på større musikfestivaler i Europa og USA. I alt har Christafari turneret i 35 lande, men det er første gang, at danskerne skal opleve det energiske liveband, der stiller med otte mand på scenen. Tjek http://www.christafari.com og http://www.myspace.com/lionofzionent for flere oplysninger og masser af musik.

Glow Festival afvikles 24.-26. august i Lunderskov.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA