x

Canadisk guitar-virtuos giver koncert i Aarhus og København

Canadisk guitar-virtuos giver koncert i Aarhus og København

Den canadiske guitar-virtuos Devin Townsend sparker det nye år i gang efter et søvnigt januar, når han svinger forbi VoxHall i Aarhus onsdag den 22. februar 2017 og Amager Bio i København søndag den 5. marts. Med i bagagen vil han til den tid have sit seneste album, "Transcendence", der udkommer i september i år. Ikke at den produktive guitarist har brug for mere materiale til sit i forvejen omfangsrige bagkatalog.

Devin Townsend slog oprindeligt sine folder i ekstrem-metal-bandet Strapping Young Lad, der i dets levetid (1994-2007) nåede at udgive fem album, hvoraf "City" (1997) sikrede gruppen en stor stjerne i undergrundsmiljøet. 

"The New Black" (2006) blev svanesangen, og Townsend, der da også indledningsvist kørte Strapping Young Lad som et soloprojekt, besluttede i kølvandet på den sidste udgivelse at forfølge en solokarriere i eget navn og opløste derfor bandet.

Allerede i Strapping Young Lad-tiden havde han udgivet adskillige soloalbum, men nu tog udskejelserne på egen hånd for alvor form - som solokunstner og som ankermand i The Devin Townsend Band er det blevet til stribevis af stærkt lovpriste udgivelser, men allermest anerkendt er velsagtens mandens arbejde i nærværende Devin Townsend Project.

En generøs håndfuld meget anmelderroste album er det blevet til i dette regi, og ikke mindst er Townsends alsidighed som musiker, sanger og sangskriver blevet fremhævet - manden har således i anden halvdel af sin karriere uden tøven favnet så vidt forskellige genrer som hård rock, progressiv metal, new-age og ambient musik såmænd og på forunderlig vis gjort dem til sine egne.

Sidste år gæstede Devin Townsend Project også VoxHall. Her skrev GAFFAs anmelder Simon Nielsen: "Med sine storslåede kompositioner og symfoniske undertoner bevægede Devin Townsend sig elegant igennem en variation af falsetvokal og growl, understøttet af Ryan Van Poederooyens hårdslående dobbeltpedal, som afsluttede en symfonisk og storslået rejse igennem Ziltoids seneste stop i sin overtagelse af verdensherredømmet." Du kan læse hans anmeldelse her - og ydermere læse Nielsens interview med hovedpersonen, Devin Townsend, "Fansene kunne pludselig relatere til Ziltoid", her.

Fang Devin Townsend på VoxHall i Aarhus onsdag den 22. februar og Amager Bio i København søndag den 5. marts. The Buried And Me er special guests denne aften. Billetsalget begynder fredag den 8. juli, klokken 9.00, og billetter kan skaffes via www.fondenvoxhall.dk og www.billetlugen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA