x

Franz Ferdinand mister medlem

Franz Ferdinand mister medlem

Det skotske band Franz Ferdinand bliver et medlem fattigere. Guitarist Nick McCarthy (til venstre på billedet) stopper nemlig. Det melder bandet fra deres officielle Twitter-konto.

McCarthy har været en del af det skotske band siden begyndelsen i 2002, og grunden til, at han nu forlader Franz Ferdinand er, at han ønsker at tilbringe mere tid med sin familie, mens resten af bandet forbereder sig på at indspille nyt album og drage på endnu en verdensturné.

Bandet understreger dog, at døren ikke er lukket, og det er derfor ikke udelukket, at McCarthy finder vej tilbage i folden i fremtiden.

Franz Ferdinand er et af de mest kendte bands fra 00'ernes post-punk-genoplivning. De fleste husker nok "Take Me Out" fra det selvbetitlede debutalbum (2004), som blev et af årtiets største hits. Albummet var med sit salg på 3,6 millioner eksemplarer en succes, som bandets senere album havde svært ved at leve op til.

I 2013 udkom Franz Ferdinand med albummet "Right Thoughts, Right Words, Right Action", som modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Kristian Petersen. Han konkluderede: "På Fresh Strawberries kammer det lidt over i Beatles-klang og næsten ubærlig lethed, men ellers er der ikke meget at udsætte på Right Thoughts, Right Words, Right Action, ud over at den i høj grad ekkoer bandets egne fortidige bedrifter."

I 2015 dannede Franz Ferdinand en supergruppe glam/new-wave-pionererne Sparks. Det blev til et album, "FFS", som fik en lettere lunken modtagelse.

Du kan her se hele udmeldingen fra Franz Ferdinand om McCarthys exit på Twitter:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA