x

Stort billedgalleri: Tilbageblik på The Minds of 99's Roskilde-triumf

Stort billedgalleri: Tilbageblik på The Minds of 99's Roskilde-triumf

Her, et par uger senere, taler vi stadig om den sidste koncert på Arena til årets Roskilde Festival. Vi husker da The Minds of 99 løftede vingen til slag og løftede publikum helt op under teltdugen. GAFFAs hoffotograf, Morten Rygaard, var med bandet før, under og efter den mindeværdige koncert, og du kan se alle hans rammende pletskud i GAFFAs store billedgalleri her.

The Minds of 99 har et helt særligt forhold til Roskilde Festival. De begyndte som et lysfunklende stjernefrø på upcoming-scenen Rising i 2014 og nåede nærmest deres zenit allerede året efter, hvor de stod under den kæmpe teltdug på Orange Scene med den intimiderende ære af at åbne den eftertragtede danske festival.

Ikke dårligt for et dansksproget band med kun deres debutalbum i bagagen. Det vidner samtidig om deres materiales høje kvalitet, dets evne til at vække genklang i fans hjerter på tværs af generationer og skabe musikalsk fællesskab i den brogede masse, med tidlige publikumsfavoritter som "Det Er Knud Som Er Død", "Tivoli" og "Hurtige Hænder".

I år blev ringen så på sin vis sluttet for den kontinuerligt opstigende Roskilde-rejse, da The Minds of 99 lukkede og slukkede fra Arena klokken 02.00 lørdag nat. Det står nu som et nedslag i den fælles festivalhukommelse, en koncert, der nok går over i Roskilde-historien, som det øjeblik, hvor The Minds of 99 fuldbyrdigt gjorde krav på og indløste en unavngiven anmelders profeti fra 2014 som "dansk rockmusiks fremtid".

Der var for en måske sjælden gangs skyld bred enighed publikum og musikanmeldere imellem, og den skelsættende koncert høstede da også utallige anmelderroser, mens det tilstedeværende publikum, utrættelige og stadig sultne, tog oplevelsen med sig hjem, pakket ind i mindets beskyttende cellofan. Helt i tråd med bandets ånd er koncerten retteligt blevet beskrevet som en tur ud af kroppen af Berlingske.

På Morten Rygaards billeder møder vi først bandet backstage - eftertænksomme miner, slet skjulte forventninger og sammenhold, skudt i sort/hvid - før det kulminerer i koncertens voldsomme farveeksplosion. Billederne fanger bandets fantastiske live-energi og den intense publikumsinteraktion.

Der er portrætter, der brænder sig fast på nethinden og står tilbage som små portrætter af koncertoplevelelsen svedende kropslighed foreviget.

Bagefter ser vi igen bandet i sort/hvid, trætte, men opløftede, tørstige og smøgtrængende. Sejren stadfæstet og kampen på vej til at blive erindring.

Se GAFFAs store billedgalleri med The Minds of 99 på Arena her.


 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA