Musikvideo-premiere: Ny officiel dansk OL-sang

Musikvideo-premiere: Ny officiel dansk OL-sang

EM er forbi, og OL i Rio er lige om hjørnet, hvor de danske atleter skal prøve at gøre Danmark stolt. Det får de fornyet inspiration til i form af sangen "Vi Brænder" af NOAH. Bag navnet gemmer musikeren Troels Gustavsen sig. Du kan se musikvideoen her forneden.

"Vi Brænder" handler om at række ud efter sine drømme og om at nå sine mål – noget som OL-atleter indiskutabelt kan nikke genkendende til. De danske atleter har i samarbejde med Team Danmark valgt sangen som den officielle OL-sang, og det er første gang nogensinde, at Danmark tropper op med et OL-tema i bagagen. 

”OL handler om at turde drømme og jagte sine mål, og OL er med til at skabe fællesskab og sammenhold. Det er lige netop det, som ’Vi brænder’ handler om, og jeg tror, at sangen kan være med til at skabe endnu mere OL-stemning i Danmark, når flammen tændes i Rio,” siger Morten Rodtwitt, OL chef de mission i DIF.

NOAH har siden 2012 sunget sig ind i danskeres hjerter med fængende pop-ballader, da de – det var dengang en duo med guitarist Lasse Dyrholm, men er nu Gustavsen alene – opnåede deres gennembrud med sangene "Alt er Forbi" og "Over Byen". Om at kunne skrive officiel OL sang-leverandør på CV'et siger NOAH-sanger Troels Gustavsen: Da DIF og Team Danmark spurgte, om atleterne måtte tage ’Vi Brænder’ med til Rio, sagde jeg naturligvis ja med det samme. Det er en stor ære, og jeg håber, at sangen kan give vores seje, danske atleter et ekstra moralsk boost, så de brænder igennem og tager medaljer hjem til Danmark.”

OL-flammen tændes i Rio den 5. august og vil brænde frem til den 21. august, hvor Jeanette Ottesen, Mikkel Hansen & co. og Guldfireren forhåbentlig vender hjem med medaljer om halsen – indtil da kan du høre OL-hymnen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA