x

Rekordår for Københavns største musikfestival

Rekordår for Københavns største musikfestival

Dette års udgave af Copenhagen Jazz Festival blev rundet af i går søndag nat, og på trods af det ustadige festivalvejr, der har præget de sidste ti jazzfyldte dage, så var den 38. omgang af festivalen en af de største og mest velbesøgte.

Tæt på alle afkroge af København har fra den 1. - 10. juli stået mål for jazzens toner fra mere end de 1300 koncerter, der blev afholdt på mere end 120 venues, og om man er klar over det eller ej, har mange legender inden for genren været på dansk visit for at underholde jazz-hungrende fans. 

Vi har selvfølgelig været ude og overvære nogle af festlighederne, og om guitarist Pat Methenys koncert i DR Koncerthuset sagde GAFFA anmelder Ivan Rod blandt andet: "... når han begynder at spille, altid helt exceptionelt og utvetydigt professionel, dygtig og musikalsk. Han er én, der leverer..." - og kvitterede med fem stjerner – noget, som han begejstret også gav flere andre koncerter.

Ja, gode koncerter var ikke en mangelvare til dette års omgang jazz og Rasmus Espersen – en anden GAFFA-anmelder blev også revet med til en koncert med David Sanborn & Aarhus Jazz Orchestra, som han gav fire stjerner og om sagde: "En smuk håbløshed, der går igen i alt den spanskinspirerede musik, vi fik at høre denne aften".

Find flere anmeldelser i GAFFAs anmeldelsessektion.

Ud over de imponerende koncerter, overraskede en anden ting også - nemlig et stigende yngre publikum, noget som Festivalleder Kenneth Hansen siger om: "Vi kan mærke en markant stigning i antallet af unge jazzfans, og det er sjovt se dem stå side om side med de rutinerede jazzfreaks, som f.eks. til koncerterne med Sun Ra Arkestra eller GoGo Penguin.”

Hvis du missede dette års jazzede udskejelser eller blot glæder dig til næsten omgang, så finder den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival sted den 7.-16. juli 2017. Datoerne for den landsdækkende Vinterjazz 2017 er 3.-26. februar.

Du kan fange lidt af stemningen fra rundt omkring i København i GAFFAs gallerisektion, hvor vi har et fint billedgalleri med skud af fotograf Kurt Christensen (kurtchristensen.format.com).

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA