x

Koncertaktuelle Bruce Springsteen hylder afdøde Alan Vega

Koncertaktuelle Bruce Springsteen hylder afdøde Alan Vega

I weekenden blev musikverdenen endnu en gang mødt af en tragisk nyhed, nemlig om Alan Vegas død – forsanger i den legendariske proto-punk-duo Suicide.

Nyheden om hans død har vakt sorg i branchen, og adskillige prominente kunstnere, såsom Arcade Fires Win Butler og MGMT, har frigivet covers af Suicides sange som hyldst til Vega. Nu slutter Springsteen sig til rækken og ærer Vega i et rørende brev, han har offentliggjort på sin Facebook-side.

"Her på E Street er vi triste over at høre om Alan Vegas død, en af de store revolutionerende stemmer i rock & roll" skriver Springsteen og fortsætter: "Det mod og den passion, han viste gennem sin karriere, havde stor inflydelse på mig. Jeg var heldig nok til at lære Alan at kende lidt, og han var altid generøs og havde en god ånd. Den ligefremme kraft i hans bedste musik, både med Suicide og hans soloalbums, kan stadigvæk chokere og inspirere den dag i dag. Der var simpelthen bare ikke nogen, der overhovedet kom tæt på at være som ligesom ham."

Tilbage i 2008 lavede The Boss et cover af en Suicide-sang, da han indspillede deres "Dream Baby Dream" som en del af en limited edition vinylserie, i forbindelse med Vegas 70 års fødselsdag. Nummeret var også med på hans seneste studiealbum, "High Hopes" fra 2014, og er blevet fremført af ham live en del gange – måske også i morgen den 20. juli, når han gæster et udsolgt Casa Arena i Horsens? Se og hør ham synge sangen nedenfor.

Alan Vega blev 78 år gammel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA