x

Temple of the Dog med Soundgarden- og Pearl Jam-medlemmer er gendannet og tager på turné

Temple of the Dog med Soundgarden- og Pearl Jam-medlemmer er gendannet og tager på turné

Det amerikanske rockband Temple Of The Dog er blevet gendannet til en turné, skriver Rolling Stone.

Bandet blev dannet i 1990 af Soundgarden-frontmand Chris Cornell (billedet), Soundgarden- og senere også Pearl Jam-trommeslager Matt Cameron samt Jeff Ament (bas), Stone Gossard (guitar) og Mike McCready (guitar), hvor de tre sidstnævnte sideløbende var ved at danne Pearl Jam. Temple of the Dogs første og hidtil eneste album, "Temple of the Dog", udkom i 1991, og bandet har siden givet enkeltstående koncerter i 2003, 2009, 2011 og 2014.

For at fejre, at der er gået 25 år siden udgivelsen af debutalbummet, tager gruppen nu ud på sin første turné. Fem koncerter i Philadelphia, New York, San Francisco, Los Angeles og Seattle er annonceret i november. Desuden bliver debutalbummet genudgivet i forskellige udgaver den 30. september med outtakes, demoer, livefilmoptagelser og musikvideoer.

"Vi har ønsket at gøre det eneste, vi aldrig fik gjort... spille koncerter og føle, hvordan det er at være i bandet, som vi forlod for 25 år siden. Dette er noget, ingen har set. Vi ville gerne stoppe og anerkende, at vi gjorde dette og hylde det," udtaler Chris Cornell.

Chris Cornell dannede bandet som hyldest til sin nære ven Andrew Wood, der døde i 1990 af en overdosis herion. Wood var sanger i bandet Mother Love Bone, og Temple of the Dog- og Pearl Jam-medlemmerne Jeff Ament og Stone Gossard spillede også med i Mother Love Bone.

Her kan du høre Temple Of The Dog med deres største hit, "Hunger Strike", med gæstevokal fra Eddie Vedder fra Pearl Jam, der også synger kor på tre sange på gruppens album:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA