Nyhed

Ujazz i Aarhus Festuge står klar til at ændre din musikopfattelse

Festivalen er klar til at give fans en alternativ oplevelse

Aarhus Festuge nærmer sig med hastige skridt, og endagsfestivalen Ujazz er igen i år klar til rykke grænser for både publikum og sig selv, når den løber af stablen på VoxHall og Atlas den 2. september.
 
Jazz indgår i navnet, men festivalen byder ikke på meget jazz i den traditionelle forstand og endnu mindre i år, da programmet er udvidet til også at indeholde punk, lounge og moderne pop. På trods af det delvise genreskift forsikrer Festugen, at alle artisterne stadigvæk er klar til at udfordre publikums grænser – og hvis hvis man accepterer udfordringen, kan man også blive belønnet. Det fandt GAFFA anmelder Rasmus Espersen ud af sidste år, da han gæstede Ujazz og kvitterede med  fire stjerner til den spændende og improviserende affære. Hele hans anmeldelse kan læses her.

Endagsfestivalen afholdes på VoxHall og Atlas, og som noget nyt i år styrkes festivalstemningen med en gratis udendørsscene foran Atlas. Billetter kan købes nu via GAFFA Live.

Læs mere om festivalen på Festugens hjemmeside og se mere om de optrædende kunstnerne nedenfor, med arrangørernes egne ord.



GOAT (SE)
Det altid maskeklædte band fra det nordligste Sverige, som de ukendte medlemmer i hvert fald selv fortæller, at de kommer fra, fusionerer psykedelisk rock, jazz og dansevenlige rytmer i deres voodoo-univers, som har bragt dem til blandt andet Glastonbury Festival og Coachella. Musikken lyder af Østens mystik, Afrikas puls og Vestens 70’er rock samlet i ét, og med sange fra de to studiealbums "World Music" og "Commune" bringer Goat en dyrisk vildskab på scenen.
 
ICEAGE (DK)

Firkløveret er tidligere blevet omtalt som en genoplivning af den danske punkscene. De unge drenge blander kompromisløst skarpe og aggressive guitarpassager med drømmende vokalmelodier i tekster om at finde rundt i den bedrageriske tryghed, en verden af muligheder giver. De modtog i 2012 prisen som "Årets håb" ved uddeling af årets Steppeulv, og deres tre fuldlængealbums har modtaget ros og international opmærksomhed.
 
RALPH MYERZ AND THE JACK HERREN BAND (NO)
Den prisvindende norske gruppe har siden 1997 været garant for electronica og lounge af højeste kaliber, og samarbejder med verdensnavne som Snoop Dogg og George Clinton taler også sit tydelige sprog om en musikalsk kompetent sammensætning. Med tilbagelænede og dansevenlige rytmer leverer Ralph Myerz og co. soundtracket til din trampende fod.
 
KENTAUR (DK)
Kentaurs musik er modent og dybfølt pop, der i livefremførelsen søger en form for sameksistens med publikum. Det er en kærlig invitation til at danse sig ind i sin egen dybsindighed og sit eget mysterium, og bandet efterlader plads i lydbilledet til, at lytteren kan integrere sin egen oplevelse i musikken.
 
METTE RASMUSSEN QUINTET (DK, SE, UK, AUS)
Mette Rasmussen har med sin blanding af intense og meget personlige fraseringer vredet nye og overraskende klange ud af saxofonen i tidligere samarbejder med bl.a. Chris Corsano og Fire! Orchestra, som hun er en del af. Kvintetten består til "Ujazz" ud over Rasmussen selv af Paul Lytton, Thorbjörn Zetterberg, Raymond Strid og Clayton Thomas.
 
VOLCANO THE BEAR (UK)
Det kreative instinkt og improvisation er fundamentet for den britiske duos musik, der kombinerer for mange genrer til, at det kan nævnes. Det samler sig alligevel i en lyd, der umiskendeligt er deres egen, og som til de kaotiske livekoncerter får en ekstra dimension.
 
LOWLY (DK)
På baggrund af deres koncert til Spot Festival i 2015 blev bandet signet af det anerkendte pladeselskab Bella Union, som også huser Beach House, Father John Misty og Flaming Lips, og de arbejder nu på deres debutalbum med forventet release i starten af næste år. Det er veleksekveret popmusik med substans, subtil optimisme og fængende melodier, og beskrivelsen af nummeret "Fire" som ”Abba remixet af Kevin Parker fra Tame Impala” rammer helt plet.
 
THE BLACK NOTHING (DK)
I grænselandet mellem fri improvisation og ny kompositionsmusik samler orkesterleder Anders Filipsen og The Black Nothing på én gang alle de tråde, som et nysgerrigt, afsøgende liv i musikken udgøres af, og spreder dem igen til alle sider.
 
KLIMAFORANDRINGER (DK)
Ensemblet tager udgangspunkt i simple rytmiske, vokale og tonale strukturer og bygger derefter lag på. Afrikanskklingende percussion, indiske dronetoner, koriske vokaler og alt derimellem. Resultatet er støjende etnisk world leveret af stærke musikere fra den danske scene.
 
LARRY GUS (GR)
Den græske multi-instrumentalist, sanger og producer kombinerer forskellige samples og krystalklare popmelodier i et uendelig tykt lydtæppe af lag og polyrytmik. Udover sine egne ting har han lavet remixes af bl.a. Cut Copy og Little Boots.
 
BOUJELOUD (DK)
Boujelouds særprægede verden af superhelte-saxofontemaer, spansksproget hiphop, guitarvæverier og uortodokse variationer og udtryk heraf udforskes i improvisationen, når kvartetten går på scenen. Bandet har for nylig udgivet deres tredje album, "Candyprince", som modtag rosende ord fra et begejstret anmelderkorps.
 
RØGSIGNAL (DK)
Efter at have eksperimenteret med en improvisationsbaseret og hårdslående lyd, har Aarhus-kvartetten fundet et naturligt hvilested, hvor musikken stadig bæres af enkle, drømmende melodier på guitar og Rhodes, og hvor forskellige lyttere kan finde fælles ståsted mellem pulserende beats og vestjysk ro.

SPILLEPLAN:
15.30: Dørene åbner
16.00: The Black Nothing, Atlas
16.40: Boujeloud, udendørsscenen
17.20: Kentaur, Atlas
18.10: Røgsignal, udendørsscenen
18.50: Klimaforandringer, Atlas
19.30: Lowly, VoxHall
19.50: Volcano The Bear, udendørsscenen
20.20: Mette Rasmussen Quintet, Atlas
21.00: Iceage, VoxHall
21.30: Larry Gus, udendørsscenen
22.00: Ralph Myerz and The Jack Herren Band, Atlas
23.00: Goat, VoxHall

ANNONCE