x

Black Sabbaths Tony Iommi har gode nyheder

Black Sabbaths Tony Iommi har gode nyheder

Black Sabbaths Tony Iommi fortæller, at hans kræftsygdom er på tilbagetog, og han takker personalet på Midlands kræftcenter for deres omsorg. Det skriver NME.

Iommi blev diagnosticeret med lymfekræft i 2012 og undergik en succesfuld behandling for sygdommen i januar 2013.

Efter de sidste europæiske koncertdatoer på Black Sabbaths The End-turné, tog han til et tjek og siger nu, at han fik de gode nyheder.

Han fortæller til Birmingham Mail: "Jeg er i bedring, og forhåbentlig vil denne situation fortsætte. Jeg vendte direkte tilbage til hospitalet, da vi afsluttede vores europæiske turné-datoer, og de gode nyheder er, at alting er godt indtil videre."

Han tilføjer, at kemoterapien og opfølgningsbehandlingen "synes at have gjort deres virkning", men fortsætter med at sige, at "jeg er klar over, at det en dag kan vende tilbage."

"Jeg får mit blod tjekket hver sjette uge hos lægen, og jeg kommer her til faste tider for at blive tjekket op," siger han. "Det er noget, som jeg må gøre resten af mit liv, holde øje med advarsler for om det viser sit grimme hoved igen."

Iommis diagnose har lagt en grim skygge over Black Sabbath de seneste år, hvor fans i den grad har frygtet for den legendariske guitarists liv. Selvom metal-legenderne har været på vejen, har Iommi sørget for at prioritere sit helbred således, at han har været i stand til at udfylde sin plads på scenen.

Sidste år fortalte han: "Da jeg blev diagnosticeret, var jeg fuldstændig knust. De talte til mig, de sagde, 'Du har stadie tre,' og det gik mig til hovedet, og jeg følte, at jeg var et helt andet sted. Og det var først senere, at jeg brød sammen. Jeg tænkte, 'Det var det, det her er enden.' Og du tror virkelig det. Men det er det ikke. Der findes folk, som kan hjælpe."

Black Sabbath har valgt at trække stikket efter en lang, indflydelsesrig karriere. Deres sidste turné bragte dem forbi Copenhell, hvor de gav et værdigt farvel til det danske publikum. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez skrev: "Det var storslået, og ud over en længere sætliste og Bill Ward bag trommerne er det ærligt talt svært at komme i tanker om, hvad man kunne ønske sig mere." Læs hele anmeldelsen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA