x

Moderne rocks fremtid spiller i København

Moderne rocks fremtid spiller i København

Biffy Clyro lovede på Arena, da deres anmelderroste koncert til dette års Roskilde Festival sluttede, at de ville vende tilbage til Danmark senere i år. Og trioen holder ord og annoncerer nu, at de giver koncert på Store Vega torsdag den 3. november.

Biffy Clyro fandt sammen i 1995 på en skole i Kilmarnock, lige udenfor Glasgow. Bandet består af barndomsvennerne Simon Neil (vokal/guitar) og tvillingebrødrene James (bas/vokal) og Ben Johnston (trommer/vokal). Deres fælles kærlighed til musikken fra undergrunden, eksperimenterende rock og post-hardcore bands såsom Braid og Karate, samt mere kommercielle bands som Guns N’Roses og Metallica, fik dem hurtigt til at finde deres egen unikke sound.

I år udgav de deres seneste album, "Ellipsis". Det er indspillet i Eldorado Studios i Los Angeles sammen med produceren Rich Costey [Muse, Frank Turner] og er som forsanger Neil beskriver det et "fight rock, pint-in-the-face rock"-album.

Hvor Biffy Clyro tidligere har haft stor succes med deres progressive, arenavenlige hymner, benytter de denne gang muligheden for at viske tavlen ren, kalder deres albums for trilogier, og søger derfor på "Ellipsis" i en anden retning (end de foregående tre albums) – deraf deres inkorporering af trap beats, Americana-inspiration og black metal blast beats. Man kan nærmest sige, at bandet har betragtet dette album som var det deres første.

Det var også den fornemmelse, som GAFFAs anmelder sad tilbage med efter at have nærlyttet albummet. Han skrev blandt andet: "Albummet vokser sig nemlig langsomt større og er til sidst lyden af et band, der nu er blevet fuldt bevidste om sine virkemidler. Det er et startskud, men samtidig også endestationen for en cirkelbevægelse, hvor Biffy Clyro nu er nået ind til sin kerne." Læs hele anmeldelsen her.

Det var da også et kampklart band, der imponerede på Roskilde Festival. GAFFAs anmelder benævnte her bandet "moderne rocks fremtid" og kvitterede med fem stjerner og skrev: "Der findes til stadighed musikfans, der brokker sig over, at vi ikke har oplevet noget virkelig fedt, siden Nirvana ændrede spillets regler for en generation med ”Nevermind” i 1992. De burde tie stille og i stedet lytte til Biffy Clyro."

Biffy Clyro lægger Store Vega ned torsdag den 3. november. Billetsalget starter tirsdag 16. august kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Du kan se den seneste musikvideo fra Biffy Clyro, "Howl", her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA