Nyhed

Green Day: At sige rocken er død er ligesom at påstå, vand er dødt

Punkpop-trioen er klar med nyt album til oktober. Du kan høre den nye single 'Bang Bang' her.

Efter fire års ventetid er Green Day til oktober klar med "Revolution Radio", et nyt politisk-arrigt album. Det skriver NME. Du kan se musikvideoen til den første single, "Bang Bang", her forneden.

Forsanger Billie Joe Armstrong er i den anledning ude i den gode sags tjeneste og forklarer til Rolling Stone Magazine, at udtalelser som "rock er død" er "sådan en generel, absurd ting at sige om nogen som helst genre af musik."

Han fortsætter: "Det er ligesom at sige, 'Luften er død' eller 'vandet er dødt'. Det giver ingen mening for mig, hvorfor folk siger sådan noget vrøvl."

Green Day har tidligere været en generations talerør – på blandt andet konceptalbummet "American Idiot" fra 2001 – og denne gang er albummet (naturligvis) en refleksion over det nutidige politiske klima. Det er særlig den "frygt" og "vrede", som den amerikanske præsidentkandidat og forretningsmand, Donald Trump, har været ophavsmand til, der har skærpet bandets pen.

"Jeg har aldrig set så meget kaos op til et valg. Det er skræmmende. Jeg har ikke lyst til at tilføje mere forargelse eller vrede. Jeg prøver bare at reflektere over det. Det er første gang, at præsidentvalget i den grad har beroet på frygt og vrede. Og jeg tror, at i begge tilfælde skal du pisse eller stå af potten. Alle sammen er bange," forklarer Armstrong.

Han fortsætter: "Ingen af siderne, ingen kan forstå hinanden, fordi de sidder fast i frygt og vrede, og der er ikke noget midtimellem. Det er i en nøddeskal, hvad albummet omhandler. Men jeg prøver også på at se mig selv som en del af problemet."

Sidste år var Green Day biograf-aktuelle med dokumentaren "Heart Like A Hand Grenade".

Dokumentaren bestod af optagelser fra tilblivelsen af 2004-udgivelsen "American Idiot", der er bandets hidtil bedst solgte og mest kendte album. Læs mere her.

Du kan høre "Bang Bang" her:


ANNONCE