Lighthouse X går hver til sit – og giver en sidste koncert

Lighthouse X går hver til sit – og giver en sidste koncert

Fire år blev det til for Lighthouse X, der i tiden sammen blandt andet opnåede en Melodi Grand Prix sejr. Det er nu slut for trioen, da de annoncerer, at de vil gå hver til sit for at fokusere på individuelle projekter, men fortæller samtidig, at de spiller en sidste koncert den 17. august.

"Med Lighthouse X har vi opnået mere, end vi nogensinde turde tro på, at vi ville. De fire sidste år har været en fuldkommen fantastisk rejse for os, hvor vi har sunget og spillet for et utal af mennesker, hørt deres historier og gjort alt, hvad vi overhovedet kunne for at gøre en positiv forskel i verden. Det var det, der var vores mission, da vi dannede bandet i 2012, og projektet er lykkedes," fortæller Søren Bregendal og fortsætter: 

"Lighthouse X har hele tiden været et projekt med en begrænset levetid, og vi er alle tre enige om, at Copenhagen Pride med sit fokus på mangfoldighed og ytringsfrihed er den ideelle anledning til at runde Lighthouse X af for denne gang. Så vi stopper, mens legen er god – virkelig god endda! – og glæder os til at sige ’på gensyn’ til vores fans, som vi håber vil møde talstærkt op onsdag den 17. august."

Lighthouse X så lyset tilbage i 2012, da Søren Bregendal dannede gruppen sammen med sine to venner, Johannes Nymark og Martin Skriver. Som overordnet mål havde gruppen at sætte et positivt aftryk med deres musik, og hvert medlem valgte derfor en sag, som de gennem Lighthouse X ville støtte aktivt op om: Søren valgte Børn, Unge & Sorg, Johannes valgte Børnehjertefonden, mens Martin valgte Julemærkefonden.  

Bandets første single, "Kærligheden kalder", udkom i oktober 2014, og den blev fulgt op af den selvbetitlede ep, der blev udsendt i februar 2015. I november 2015, dagen efter terrorangrebene i Paris, skrev Lighthouse X sangen "Soldiers of Love", som blev deres helt store gennembrud og det var med denne, at drengene deltog i det danske Melodi Grand Prix – og løb med sejren. 

Lighthouse X vil tage afsked med en koncert og optræder derfor ved Copenhagen Pride den 17. august. Copenhagen Pride er sponsoreret af teleselskabet Call Me, som gruppen tidligere har samarbejdet med, på deres prisvindende "Tal ordentligt"-kampagne, der havde til formål at styrke den positive dialog i samfundet

Hør Lighthouse X' melodi grand prix-vindersang, "Soldiers of Love":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA